Så många årskort har IFK sålt: "Suget är stort"

Nästa tusengräns är passerad. "Suget är stort efter allsvenskan", säger Mårten Jacobsson, evenemangsansvarig i IFK Norrköping.

6 mars 2019 11:00

LÄS MER: Så många årskort har IFK sålt

LÄS MER: IFK anställer ny ekonomiansvarig

Antalet sålda årskort tickar på. Våren må ha gjort ett kort stopp men supportrar till IFK Norrköping längtar helt klart efter allsvenskan, som med flera starka värvningar ser mer spännande ut än på länge.

En bit in i februari hade IFK sålt något färre årskort jämfört med samma tid förra året. Nu, i början av mars, är det tvärtom. Drygt 6 200 årskort har sålts till matcherna på Östgötaporten.

– I år har vi sålt ett par hundra mer än så här dags förra året, vilket är fantastiskt kul. Suget är stort efter allsvenskan och nu är det inte långt borta. Vi vill såklart över 7 000 och det är något som vi jobbar hårt med för att lyckas, säger Mårten Jacobsson, evenemangsansvarig i IFK Norrköping.

Klubben har varit nära 7 000-strecket de senaste säsongerna men inte nått över. Det är målet 2019 där man tidigare har hoppats på 7 500 totalt till den allsvenska säsongen drar igång. Det tror IFK fortfarande ska gå att nå.

Kommer ni göra nåt speciellt nu de här sista veckorna innan allsvenska starten?

– Våren väcker alla IFK-vänner ur sitt vinteride men givetvis kommer vi påminna om vikten att vara med från början och att ett årskort är en pusselbit till en lyckad säsong. Vi marknadsför själva men hoppas också att de som har köpt sitt årskort sprider detta vidare till fler, det är oerhört viktigt för att vi ska nå målet, konstaterar Mårten.

– Ett årskort 2019 ger förtur till biljetter till ett rabatterat pris till årets Europaspel, påpekar han vidare.

Till supportersektionen Curva Nordahl är drygt 2 000 årskort sålda i dagsläget. Där har dock 500 ännu inte förlängt sitt årskort från 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander