IFK-backens beslut om framtiden

Speltiden har varit minimal för Johannes Vall i IFK Norrköping sedan han anslöt till klubben. Men han tänker inte ge upp. "Det är små marginaler från att man får dra åt helvete till att man får starta några matcher", säger hallänningen.

5 januari 2019 19:00

LÄS MER: IFK-backen om framtiden

LÄS MER: "Inget som står för dörren än"

Det var under sommarfönstret 2017 som IFK värvade Johannes Vall från Falkenbergs FF där han varit en tongivande kugge i ett antal säsonger. Tiden i Norrköping har varit tuff för Vall som bara har gjort tre allsvenska inhopp totalt på en och en halv säsong.

2018 gjorde han drygt tio minuter borta mot Brommapojkarna som enda allsvenska insats för serietvåan IFK.

Man kan anta att Vall skulle söka sig bort för en nystart.

Men icke.

26-åringen har bestämt sig för att fortsätta i IFK Norrköping.

– Jag kör på, så får vi se vad som händer, fastslår Johannes Vall.

Hur har dina tankar gått?

– Det är klart att jag har funderat på vad jag ska göra. Men tränarna här har sagt att de gärna har mig kvar, och jag trivs skitbra i staden och med laget. Jag tänker att fan, jag ger det en chans till. Sedan får vi se hur det går. Om jag inte hade trivts så bra med allting runt omkring så hade jag skitit i det för länge sedan.

Har det varit andra klubbar som har visat intresse, Falkenberg känns ju nära till hands?

– Det är min agent som har skött allt sånt. Det har funnits intresse, det finns alltid klubbar att spela fotboll i, det är inga konstigheter. Men jag värderar den här miljön som jag är i väldigt högt.

Vad har Jens Gustafsson sagt mer till dig?

– Jag har kanske inte gjort så många framträdanden i allsvenskan. Men han och övriga i ledarstaben tycker att jag bidrar med mycket annat i truppen.

Johannes Vall, som ser sig själv som antingen wing-back eller vänsterback i trebackslinjen, tänker så här kring möjligheterna att få mer speltid:

– Jag hoppas självklart att det blir mer. Det är målet. Allt annat hade varit konstigt. Det är små marginaler från att man får dra åt helvete till att man får starta några matcher, säger Johannes Vall vars kontrakt löper ut efter den kommande säsongen.

Från nuvarande truppen är Henrik Castegren är en inspirationskälla.

– Jag och "Henka" hade inte spelat nånting på hela året, sen får han starta och gör det jättebra. Det handlar om att prestera och att ta chansen när man får den säger "JV".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis