IFK-backen om framtiden – och första inhoppet

I den 28:e omgången av 30 fick Johannes Vall spela sina första allsvenska minuter för IFK Norrköping i år. "Inte optimalt", säger "JV".

1 november 2018 19:00

Tillvaron i Norrköping har inte varit någon dans på rosor för 26-årige Johannes Vall sedan han anslöt från Falkenbergs FF i augusti 2017. Totalt sett har den sympatiske hallänningen bara gjort tre inhopp i allsvenskan – ett den här säsongen.

Borta mot Brommapojkarna fick Vall hoppa in i ett kritiskt läge av matchen, matchklockan visade 80 minuter och "Pekings" 1–0- ledning skulle försvaras.

– Det är sånt här man tränar för. Att det var skarpt läge av matchen, att vi inte ledde med 4–0 och bara skulle spela av det var extra roligt, säger Johannes Vall efter torsdagsträningen.

– Vi är så pass mycket bättre än BP, så vi borde ha kunnat behärska matchen och hålla i bollen bättre på slutet. Men det kan bli så ibland när man har en 1–0-ledning i vårt läge, att det blir lite panik.

Ringrostigt att komma in med tanke på din minimala speltid tidigare?

– Jag har ju inte spelat nånting i allsvenskan i år, men har ändå gjort uppemot 80 allsvenska matcher sedan innan. Jag har gjort detta förr och mött alla lagen innan många gånger. Det är inget nytt på det sättet. Sedan är det klart, jag har inte spelat nåt för IFK i år, lite speciellt blir det. Jag har ändå tränat och kämpat hela året och inte fått någon speltid för det.

Johannes Vall har fått jobba mycket med positivt tänkande under året, och att bidra med god stämning inom laget.

– Jag får jobba lite med motivationen. När det går match efter match och man ändå inte är med, och ska gå ut och ge allt på varje träning och på U21-matcherna, det är tufft. Jag gör det så klart, man är lojal och en lagspelare. Men vissa dagar får jag kämpa med att ge allt. Det är lättare när man vet att man spelar 90 minuter varje vecka, säger Vall som har kontrakt med IFK över 2019.

– Vi har ett så jäkla bra lag. De som sitter på bänken hade varit startspelare i många allsvenska lag.

LÄS MER: "Löpstark, snabb och kämpar hårt"

Johannes Vall är från Falkenberg och har FFF som moderklubb. Han var en bofast spelare i startelvan under sin tid där.

Vall följer Falkenberg så mycket han kan, och förvånas inte ett dugg över att laget i stort sett är klart för en återkomst till allsvenskan.

– Redan förra året när jag var där hade Falkenberg ett bra lag. Nu har de fått behålla nästan hela laget och fått in några förstärkningar. Jag trodde på dem, säger Johannes.

Kan det bli en återkomst till Falkenberg?

– Vi får la se. Jag har ingen koll på framtiden riktigt. Det kan gå snabbt i fotboll också. Man vet aldrig vad som händer riktigt.

En till sån här säsong i IFK – kan du tänka dig det?

– Det är inte optimalt att inte spela nånting liksom. Men vi får se. Jag får prata med ledningen och ta ett beslut efter säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa