IFK Motala bjöd upp till jämnt genrep

IFK Motala kryssade i genrepet borta mot Vänersborg på fredagskvällen. Anfallaren Philip Florén gjorde två mål i matchen.

Philip Florén, här mot Sandviken i World cup, gav IFK Motala ledningen med 1-0 i genrepet borta mot Vänersborg på fredagskvällen. Florén gjorde även 3-2 i slutet, och matchen slutade oavgjord.

Bandy2019-10-25 21:58

3–3 slutade mötet inomhus i Arena Vänersborg.

– Ganska rättvist. Vi missade lika mycket chanser och vi hade bra perioder och de hade bra perioder. Det finns saker att jobba på, men det kommer mer och mer, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm som ville plussa för mittfältaren Anders Persson.

IFK Motala kom till spel med en mittfältsmotor tillbaka. Fredrik Lönn, som varit axelskadad sedan i augusti, spelade en hel del. Däremot saknades en annan mittfältsmotor, lagkaptenen Erik Litzén, som var upptagen av tenta i sina universitetsstudier till lärare i Linköping.

IFK Motala tog ledningen genom anfallaren Philip Florén som spelades fram av Anders Persson.

I andra halvlek vände Vänersborg snabbt med två mål, 1–1 av Jesper Öhrlund och 2–1 av Juho Liukkonen.

Motala kom tillbaka igen och kvitterade till 2–2 på straff genom Viktor Hulthammar som nu revanscherade sig för missen mot Neftyanik i World cup.

Philip Florén gjorde sitt andra mål till 3–2 innan Jesper Öhrlund gjorde sitt andra mål till 3–3 tre minuter före slutet.

IFK Motala har nu, med elitseriepremiären mot Frillesås inställd, en rinkvecka framför sig. Det finns en träningstid bokad i Nässjö 3 november, som reservplan om det inte hinns tränas på stor bana någonting före premiären, som nu blir, borta mot Vetlanda 6 november.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne befarar milda höstar framöver och efterlyser hallbygge.

– Vi har två val, att försöka ändra vädret eller ändra våra förutsättningar, säger Pär Beckne.

Karta: Arena Vänersborg