– Jätteviktigt seger. Alla matcher är viktiga men derby är alltid derby.

IFK Motalas Daniel Dahlqvist log efter att IFK besegrat LSW och fått med sig alla de tre poängen från Norra IP. Tre poäng som ger IFK lite andrum i bottenstriden samtidigt som läget ser allt mer prekärt ut för LSW.

Men efter 40 minuter såg det ut som om det skulle kunnat ha blivit precis tvärtom.

– Första 40 var det jämnt med ett litet övertag för dem. De leder ju med 2-1 då. Sen tar vi tag i det. Vi håller kvar vid vår spelide gör det vi tror på, säger Dahlqvist.

IFK både kvitterade och tog ledningen inom loppet av en minut före paus. Och när de kom ut efter pausvilan så såg de till att stänga butiken med tre mål första kvarten.

– Vi är bättre i andra. Vi har haft en tendens att vara lite tillbakadragna i första och sen lyfta oss i den andra, säger Dahlqvist som konstaterade att läget ljusnat betydligt för IFK.

– I början av säsongen var det ett litet svart mål som hängde över oss. Nu tycker jag att vi har hittat tillbaka till vår vanliga form igen.

– Vi leder med 2–1 och det ser bra ut. Sen åker vi på två lite lätta mål och sen orkar vi inte resa oss, säger LSW-tränaren Mats Nilsson.