IFK förlorade vattenkriget mot Edsbyn

Ett vattenkrig där Edsbyn hade marginalerna på sin sida. Så kan man beskriva matchen mellan IFK Motala och Edsbyn. På söndagen kom också beskedet att matchen mot Frillesås måste ställas in då isen inte håller för spel.

Edsbyn jublar efter att av sina tre mål i blötan på K-bygg arena.

Edsbyn jublar efter att av sina tre mål i blötan på K-bygg arena.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2019-11-16 17:50

–  Den tråkigaste bandymatch jag har spelat. 
IFK Motalas Niklas Ögren stod dyngsur och huttrade i omklädningsrummet efter att IFK förlorat mot Edsbyn i vattenmassorna på K-Bygg arena. 
För i samma sekund som matchen började så började regnet ösa ner över arenan och så fortsatte det tills matchen var slut. Vilket bokstavligen sköljde bort alla tankar på att försöka spela bandy. 
– När vi snackade inför matchen så var vi inställda på att försöka spela men ha marginaler. För på uppvärmningen regnade det ju inte. Men det var ju bara att glömma så fort vi kom ut, säger Ögren. 
Istället blev det ett vattenkrig där de båda lagen lyfte lyror fram och tillbaka mot varandras straffområden. Och där målvakterna tävlade i kast med liten boll i stort sett varje gång de hade bollen. 
– Det här kan vi avgöra i en tennishall. Det blir nog bättre av det. Det här blir det ingenting av.det går inte att göra någonting. Bollen bara försvinner i vattnet liksom och det är väl inget kul att kolla på heller. Det är ju ingen underhållande idrott, säger Ögren.
Han fortsätter:
– Det var ju inte mycket till bandymatch. Jag vet inte vad jag ska kalla det. Även om vi hade vunnit så hade det inte varit roligt att spela den här matchen. 

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm behövde dock inte fundera på vad han skulle kalla det som utspelats framför ögonen på de 497 åskådarna som var på plats. 
– Parodi är vad det är. Det är helt bedrövligt. Det är vattenpolo i 90 minuter och det blir tillfälligheter som avgör, säger Sjöholm sammanbitet. Ja, det blev kalabalik framför båda målen gång på gång när bollen ömsom studsade ömsom tvärstannade i vattenpölarna. Slå några avgörande passningar var det aldrig tal om. 
– Vi får lite halvlägen och det är det man får när det är så här. Båda lagen har väl ungefär lika många såna lägen. Men de gör mål på sina och det gör inte vi. Sen vinner de fler andrabollar än vad vi gör. Vi får inte ner våra lyft tillräckligt långt. I slutet får vi det och då får vi ju lite tryck på dem, säger Sjöholm. 

Kampen i vattenmassorna där spelarna vevade efter att få bort bollen fick också konsekvensen att IFK Elias Gillgren fick utgå med en ansiktsskada. Detta efter att ha träffats av en klubba i ansiktet. 
Gillgren fördes till Motala lasarett och det befarrades först att han kunde ha ådragit sig en fraktur på okbenet, 
Men på söndagen kunde IFK-tränaren konstatera att så lyckligtvis inte var fallet. 
– Det var ingen fraktur men han är rejält svullen. Men det jobbar de på att få ner så han kommer kunna spela på onsdag.

För någon match mot Frillesås på måndag kväll blir det inte. För på söndagen kom beskedet att den matchen återigen måste skjutas upp.
Något som Svenska bandyförbundet godkände efter att IFK Motala i samråd med vaktmästarna konstaterat att man inte hinner få till en spelbar is i tid till matchen då rören är framme på ett antal ställen. 
Då det skulle innebära en stor skaderisk för spelarna så flyttas därför matchen fram till elitseriens andra reservdatum den första december, meddelar Bandyförbundet. 
– Det är jättetråkigt givetvis. Men det är bara att konstatera att det är den här verkligheten vi lever i. Med det klimatet som är nu så klarar inte den här anläggningen av det, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne. 
 

 

Elias Gillgren träffades av en klubba i ansiktet och tvingades bryta matchen. Han ska dock kunna spela mot Villa på onsdag.
Elias Gillgren träffades av en klubba i ansiktet och tvingades bryta matchen. Han ska dock kunna spela mot Villa på onsdag.
Matchfakta

IFK Motala-Edsbyn 1-3
Bandy elitserien
Målfakta: 0-1 (4) Simon Jansson, 1-1 (10) Kasperi Hirvonen, 1-2 (17) Jonas Edling, 1-3 (67) Jonas Edling.
Publik: 497
IFK Motalas lag mot Edsbyn: Målvakt Jussi Aaltonen. Försvar: Kasperi Hirvonen, Niklas Ögren, Olle Nordlund, Elias Gillgren, Viktor Hulthammar. Mittfält: Erik Litzén, Anders Persson, Jonas Enander, Fredrik Lönn. Forvard: Philip Florén. Avbytare. Hugo Lundqvist, Albin Bjerkegren, Albin Rohlén, William Löfstedt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!