Hetare vilja. Ja, det är ofta avgörande när det kommer till vilket lag som ska vinna en fotbollsmatch. Och vilket lag det var som hade mest av den varan syntes tydligt när Borensberg tog emot VGIF.

För i den första halvleken så var det gästerna som vann de flesta närkamper och var först på andra bollarna.

Och gjorde halvleken enda mål. Det när Felix Manfredsson höll sig framme på en hörna och gav VGIF ledningen i den 16:e minuten.

Artikelbild

– Vi var ju inte med i matchen i första halvlek. VGIF var ju etta, tvåa, trea på varenda boll, säger BIf-tränaren Ibrahim Beganovic.

När sedan Christoffer Svensson ökade gästernas ledning fem minuter in i den andra halvleken tydde det mesta på att VGIF skulle ta sig första seger för säsongen.

Men en frispark från Viktor Tillgren i den 70:e minuten ändrade matchbilden. För den gav reducering till 1–2 och energi till BIf. Och skapade ilska i VGIF.

– Deras spelare går ju bara på vår målvakt. Det måste linjedomaren se som står precis i linje, menade VGIF-tränaren Rickard Blomdahl som konstaterade att VGIF-spelarna blev lite ängsliga efter det och tappade fokus.

Artikelbild

| VGIF:s Sebastian Pettersson är glidande för Bif:s Andreas Ring i den duellen. Det slutade oavgjort i fredagsderbyt.

Och då passade Borensbergs Tobias Nyberg på att kvittera till 2–2.

– Där glömmer vi ju helt bort markeringen på killen. Vi är ju klart bättre än Bif och vi ska vinna den här matchen, säger Blomdahl.

– Ett derby som det är när det är som sämst. Inget spel, mycket gnäll. Rent ut sagt en skitmatch. Men efter vårt 1–2 så händer det någonting, säger Beganovic.

Borens IK gick för andra matchen mållösa från planen när de föll borta mot Studenterna med 2–0. Seger blev det för IFK Motala som besegrade Hemgårdarna med 5–2.