Carlsson och Brandt är pristagare två och tre av Bullens pris, Fågelsta AIF:s sätt att minnas och hedra bortgångne Krister "Bullen" Eklund som dog i cancer förra sommaren och som nu i sommar skulle fyllt 50 år.

Första pristagaren var Peter Petré, Borens IK, i fjol och nu är det Carlsson och Brandt som följer efter i eldsjälsskaran. Förutom äran innehåller Bullens pris en check på 5 000 kronor för vinnarna att göra vad de vill med.

Carlsson och Brandt uppmärksammades redan i lördags på Fornvalla när Faif, Fornåsa och Kristberg spelade minnespokalen för bortgångne spelaren Daniel Eriksson.

Artikelbild

| Jan Carlsson, Fornåsa IF, och Bengt-Erik Brandt, Kristbergs IF, är andra och tredje pristagaren av Bullens pris. Två eldsjälar som vigt sitt liv åt fotbollen och sin förening. Här ses de med diplom på Faifs arena Sundsparken.

– Jag blev chockad, trodde aldrig att jag skulle få det, säger Bengt-Erik Brandt.

– En stor ära, jag fattar knappt det här, erkänner Jan Carlsson.

Det fanns en handfull kandidater till priset i år och priskommittén kände snart att de hade två perfekta pristagare efter att ha fått förslag på både Carlsson och Brandt. Det här är två slitvargar som börjat i sin förening som unga och aldrig lämnat. Dessutom är de fortfarande aktiva, Jan Carlsson som kassör i Fifs bingo och planskötare och Bengt-Erik Brandt som ordförande i Kif.

– Med god marginal uppfyller de kriterierna för Bullens pris. Det går inte att mäta det ideella jobb de gjort under lång tid för sin förenings utveckling, säger Faifledarna Stefan Eklund och Roland Gustafsson.

Jan Carlsson började som pojklagsspelare, tack vare sin pappa Olle Carlsson Back som också var en eldsjäl och entusiast för Fornåsa IF.

Carlsson spelade i A-lag och B-lag efter ungdomsåren och lade av först som 34-åring. Efter aktiva karriären var han lagledare i tio år och snart blev han kassör i huvudstyrelsen.

Jan Carlsson har också varit domare i 26 år och under en period var han domartillsättare i Motala. Han har jobbat med den klassiska bingon på Kampen som lever än och nu sköter han planerna, bland annat tillsammans med sin bror. Frun Sylvia har också varit lagledare i Fif och döttrarna Ann-Sofie och Liselott spelade.

– Jag följer alla matcher, hoppas vi kan gå upp i femman, säger Carlsson.

Bengt-Erik Brandt är av segt virke, vilket visas av hans 30 raka Vätternrundor. Kristberg har han jobbat för sedan han började spela själv i klubben. Nu är han ordförande i Kif sedan ett flertal år.

– Man vill ge tillbaka till fotbollen för det man själv fick. Det är härligt att följa grabbarna, både på träningar och matcher, säger pristagare Brandt.

Kif har en futsalcup i mellandagarna, ett herrlag i femman och en egen arena i Björkhagavallen.

– Man kunde önska lite mer engagemang från ungdomar, men de har inte tid. Det är väl vi som är framtiden, jag hoppas att vi kommer att finnas kvar, säger Bengt-Erik Brandt.

Jan Carlsson verkar i ett Fornåsa IF som har 60-70 ungdomar i verksamheten.

– Det är bättre i dag, något helt annat. Förr kunde man stå still och spela fotboll, men det går inte längre, tycker pristagare Carlsson.