Han är inte enbart för ett förlängt fönster

Jens Gustafsson är inte enbart positiv till att få mer tid att värva. "Påverkar det sommarfönstret är det tokigt", menar IFK Norrköpings manager.

Det har varit en avslagen silly season som mer eller mindre dog med coronavirusets spridning.

31 mars är datumet när inte längre klubbarna kan fylla på trupperna, men Svenska Fotbollförbundet har skickat en skrivelse till FIFA om det finns en möjlighet att förlänga fönstret. 

Något Fotbollskanalen rapporterade om, och även norsk fotboll vill att frågan om ett utökad transferperiod undersöks. 

Jens Gustafsson är tudelad i frågan.

– Om det innebär ett par förlängda veckor nu och att de tas bort i sommarfönstret skulle det inte vara ett förslag som jag stöttar, men såvida det inte inkräktar på sommarfönstret finns det ingen anledning att vi stänger vårt fönster nu. Det blir dumt att spekulera när man inte vet vad man ska förhålla sig till men av tradition har sommaren gett oss större chans att agera. 

Inget talar för att IFK Norrköping kommer att fylla på sitt lag innan 31 mars. Norrmannen Tobias Heintz som testade med "Peking" för ett par veckor sedan lämnade ett bra intryck, men är under kontrakt med Kasimpasa och en eventuell övergång är inte aktuell för tillfället. 

Under torsdagen kommer IFK att spela en internmatch på Östgötaporten som du kan se live på: www.nt.se och www.folkbladet.se med start 15:00.

Jens Gustafsson vill se 3x30 minuter fotboll.

– Spelar man 2x45 tenderar det att gå ned i intensitet sista kvarten av båda halvlekarna. Om man tar ett litet break är det lättare att hålla tempot i 90 minuter, menar han.

Har det varit svårt att hålla intensiteten uppe på träningarna när läget är som det är?

– Nej, spelarna har visat att det inte handlar om nästa match utan att träna för att nå sin fulla potential. De har visat kanoninställning, säger IFK-managern.

Christoffer Nyman, Simon Thern, Jonathan Levi, Kristoffer Khazeni och Egzon Binaku kommer inte att byta om. 

För att fylla upp med två lag plus avbytare kommer en grupp Sylviaspelare att fylla upp lagen i internmatchen.

Även om den allsvenska starten skjuts på framtiden kan IFK snart mäta sig mot allsvenska konkurrenter. 

Idén är att spela en sexlagsturnering där förutom IFK, även Hammarby, Djurgården, Sirius och Örebro skulle delta. 

Något nytt där?

– Vi hoppas att den kommer genomföras. Det skulle vara bra att spela utifrån den situation som råder och innebär korta resor och kvalitativt motstånd, säger Jens Gustafsson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa