Det som Hammarby var mest upprört över efter fredagens elitseriematch mot Västerås var en situation som uppstod strax efter halvtidsvilan.

Västerås Joel Engström hade på tilläggstid i den första halvleken åkt på en tiominutersutvisning vid ställningen 1–0 till VSK – men flera minuter före att han var tillåten att kliva ut på isen igen syntes Engström åter i spel i den andra halvleken.

Samtidigt hade hemmalagets Stefan Edberg dragit på sig ytterligare en utvisning för Västerås, vilket borde ha inneburit spel med två man mer för Hammarby.

"Ignorerar oss!"

Vi påtalar det till fjärdedomaren exakt när han kliver in på isen, men han fullständigt ignorerar oss! Han fullständig ignorerar oss! Och vi försöker få hans uppmärksamhet och domarnas uppmärksamhet senare, men det är fullständig arrogans från framför allt fjärdedomaren, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson till SVT.

Han bekräftar att en protest är inlämnad till Svenska bandyförbundet.

Vi har inga förhoppningar och förväntningar alls. Men om man inte markerar mot det här, då vet jag inte, säger Karlsson.

Inget omspel

Flera felaktigheter verkar framgå av matchrapporten där tidsangivelserna vid Edbergs utvisning och Västerås 3–0-mål inte stämmer överens med tv-sändningen. Enligt tävlingsbestämmelserna kan dock inte fel begångna av matchsekreterare eller domare leda till att matchen spelas om.

Med tanke på det har jag svårt att se att det skulle kunna bli omspel, men jag kan inte säga något egentligen innan vi har tagit ställning till protesten i sin helhet, säger Christer Persson, ordförande i Svenska bandyförbundets tävlingskommitté, till Bandypuls.

Anders Ek, klubbchef i Västerås Bandy, säger så här om Hammarbys inlämnade protest till SVT:

Spontant känns det lågt och desperat agerat av Hammarby. Både vi och Hammarby såg hur matchen såg ut. Det var en jämn och bra match, och jag tror inte det hade gjort så stor skillnad om Joel fått sitta någon minut extra.