Crossfitsporten växer rejält. Allt fler människor söker sig till boxarna runt om i Sverige och med fler utövare så blir det också allt fler som vill prova på att tävla.

Och på lördag så finns chansen att göra det när Crossfit Motala arrangerar Vättern open för första gången.

– Vi har ju haft tävlingar tidigare. Men de har inte varit lika stora som den här. Vi har snackat om att vi vill göra något större i säkert två år. Nu flyttade vi ju till våra nya lokaler för ett år sedan så nu har vi plats för det, säger Crossfits Motalas marknadskommunikatör Alexandra Struwe.

Vättern open är en lagtävling där deltagarna tävlar två och två tillsammans och runt 85 deltagare är anmälda till premiärupplagan.

– Det blir en herr och en damklass. Ofta i crossfit så har man olika klasser efter ålder och vikt men det har inte vi. Vår idé är att det ska vara roligt att prova på. Så vi har satt deltagande före prestation och anpassat det så att så många som möjligt ska kunna delta. Även om vi så klart kommer kora en segrare, säger Struwe.

Tävlingen startar vid Crossfit Motalas lokaler på Industrigatan 8.30 på lördag morgon. Då ska lagens deltagare ta sig an det första av de fyra utmanande eventen under tävlingen.

Vilka dessa är vill Struwe inte avslöja. Däremot berättar hon att Vättern open till kommande år kan bli än större.

– På stora tävlingar kan det vara upp till 80-90 lag med. Vi vill ha något mellanting nu. Men vi vill gärna göra det större till nästa gång. Men det krävs ju mycket folk och vi vill ju att det ska vara kvalité på tävlingen.

Det roliga nu är att vi har övervägande folk utifrån som kommer, det är kul att det har spridit sig. Men vi har också en hel del lokala deltagare att heja på.