Svenska Spel delar för sjätte året i rad ut över 50 miljoner till ungdomsidrotten i Sverige. Av dessa går drygt 2,5 miljoner till Östergötland och det är Svenska spels kunder som bestämmer hur pengarna ska fördelas mellan klubbarna. Detta genom att de väljer en till tre föreningar som de vill stödja när de lämnar in ett spel.

36 221 spelare har i år sett till att 358 av länets föreningar får ett tillskott i kassan. Allra mest får IFK Norrköping som får hela 358 181 kronor till sin ungdomsverksamhet.

Att länets främsta fotbollsklubb har flest supportrar toppar listan är väl inte helt oväntat. Mer överraskande är dock föreningen som hamnar sjua på listan.

Artikelbild

För där hittar vi VGIF som från Gräsroten får ett tillskott på 41 026 kronor.

– Man gläds ju åt den välviljan att folk vill göra någon insats för ungdomsidrotten. Vi är ju en av de minsta klubbarna i länet och så är vi bland de som får mest pengar. Det är ju fantastiskt, säger VGIF-ordföranden Lars Ekström.

Vad betyder det här tillskottet för VGIF?

– Det gör att vi kan satsa ännu mer på ungdomarna och framför allt så bidrar det till att föräldrarna inte behöver sälja en massa saker. Så Gräsroten hjälper till jättemycket.

Ordföranden berättar att föreningen också har som målsättning att till nästa år utöka föreningen med ännu ett lag. På seniorsidan.

– För att ha en bra ungdomsverksamhet så krävs det en bra seniorverksamhet. Så vi jobbar hårt för att få till ett damlag. Ungdomarna måste ha något att sträva emot när de kommer upp i ålder.