Formsvagt – men City har toppchans

Linköping City fortsätter att tappa poäng, men har ändå inte särskilt långt upp till toppen i division 1 norra. "Tur? Då har motståndarna också haft tur att vi haft så många skador", säger managern Melke Alan.

31 maj 2019 14:33

Två poäng på fyra matcher är inget imponerande facit för City som verkligen behöver trepoängare för att fortsätta hota i toppstriden. Nästa chans kommer i bortamötet med Carlstad United på söndag, bara tre dagar efter 2–2-matchen mot Vasalund.

– Det finns ingen tid att fundera på den matchen, vi måste analysera och gå vidare, säger Melke Alan, som ändå var fundersam över att halvlekerna kunde se så olika ut.

– I andra halvlek föll vi in i något som inte var vi, säger Melke Alan.

Det är så här långt en mycket jämn serie där alla verkar kunna slå alla och där inget lag dragit i från i toppen. City har trots sitt svaga facit på sistone bara fem poäng upp till serieledande Akropolis.

– Tur? Då har motståndarna också haft tur att vi haft så många skador. Och de som varit på plan har ibland kommit tillbaka lite för fort för att vi varit tvungna till det. Till exempel Almir dos Santos och Wellinton Gigante, säger Melke Alan.

Nu väntar Carlstad United, ett tippat topplag som likt City haft många skador och inte hittat rätt under våren.

– Carlstad spelar mer med organisation och struktur är Vasalund. Det kommer bli två helt olika matchbilder, säger Melke Alan.

Mittbacken Almir dos Santos gjorde comeback efter skada och höll för spel i 90 minuter. Vad gäller Lawson Sabah verkar han vara en bit från matchform.

– Det går framåt, men det går långsamt, säger Alan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson