LÄS MER: Piraternas kross – 18 poäng seger

LÄS MER: Utklassningen – heat för heat

Reservförarna hamnar ofta i skuggan av lagets stjärnor. Ändå är ofta deras insats direkt avgörande för utgången av matchen.

Mot Griparna så såg Piraternas Kenny Wennerstam och Johan Jensen till att vinna reservmatchen med 12–4 och de båda stod alltså själva för nästan häften av Piraternas segermarginal.

– Det var viktigt, säger Wennerstam.

Han menade att deras femetta i det första reservheatet var nyckeln och det som satte tonen för resten av kvällen.

– Det var riktigt fint. Jag gled iväg där och tittade aldrig bakåt direkt. Glädjen flög ju upp i topp när jag tittade bakåt efter mål och såg att det var Johan som var bakom. Det var en perfekt start och både Johan och jag behöver få en bra start, säger Wennerstam och kastar en blick på Jensen som står bredvid och nickar.

Artikelbild

| Kenny Wennerstam.

Han fick en lite tuffare väg fram i det första heatet. Men löste det genom att hitta en lucka mellan de båda Gripförarna och blåsa förbi.

– Det var lite trångt. Men den satt fint.

En del av förklaringen till att de vann reservmatchen så klart menade de var att de var uppe och tränade på förmiddagen innan matchen.

– Då låg vi och nötte femettor. Skämt åsido, så gjorde det oss susen att få åka av oss lite, säger Wennerstam innan Jensen fortsätter:

– Det gjorde det verkligen. Jag fick ett litet annat lugn i mig jämfört med i semifinalen mot Vargarna. Då var det lite spänt.

Räcker 18 poängs ledning för att ta hem finalen?

– Ja. Men det kommer bli tufft. Alla måste fortfarande göra sitt jobb. Det är 0–0 när vi börjar nästa torsdag.