Fjärde raka för Washington

John Carlsons fina oktober rullar vidare. Efter två nya mål mot Calgary är Washingtons back fortsatt poängbäst i hela NHL.

23 oktober 2019 06:53

Washingtons oväntade poängkung John Carlson har slagit till igen. Det blev två nya mål när laget vann med 5–2 borta mot Calgary.

Backen har nu 20 poäng på säsongens elva första matcher, och har stor del i att Washington har tagit fyra raka segrar.

Carlson både inledde och avslutade målskyttet, 1–0 kom ur snäv vinkel från sargkanten, avgörande 5–2 från egen zon in i öppet mål.

Segern fullbordade kvällen för Washingtons sportintresserade, som bara minuter före slutsignalen i Calgary kunde jubla åt Washington Nationals överraskande vinst borta mot Houston Astros i basebollens World series första match.

Raskt till 500

John Carlsons mål satte stopp för David Pastrnaks förhoppningar om att gå upp i poängligans topp. Bostons anfallare stod för ett mål och en assist i segern mot Toronto (4–2).

Gladast över segern var målvakten Tuukka Rask, som fick fira sin 500:e NHL-match med en vinst.

Det är jättekul. Det är en milstolpe som man bara når en gång i livet, om ens det. Jag var en ung kille som försökte visa att jag var värd en plats och tränade på dag för dag, år för år och innan jag visste ordet av det har det gått 500 matcher, säger Rask till reportrar i omklädningsrummet efter matchen.

I skymundan gjorde Pär Lindholm sitt första mål för säsongen när han fastställde slutresultatet 4–2.

Två mål av Arvidsson

Flest svenskmål i dagens tio matcher blev det i Nashville, där hemmalaget avfärdade Anaheim med hela 6–1.

Mattias Ekholm satte 4–0 innan Anaheim med en reducering tidigt i tredje perioden försökte ta sig tillbaka. Men då avgjorde Viktor Arvidsson med två snabba mål. Själv hyllade svensken målvakten Pekka Rinne.

Vi gjorde två mål i första perioden, men vi lät dem komma till flera lägen. Pekka gjorde några riktigt svettiga räddningar då och räddade oss. Men efter det gjorde vi en bra match, säger Arvidsson till reportrar i lagets omklädningsrum.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT