Ett osannolikt kryss, men IFK inte färdigt

Ett osannolikt kryss efter en stark insats. Men IFK Motala stack ut ändå genom att efter matchen i Lidköping prata om saker som kan utvecklas.

Jens Bollius

Jens Bollius

Foto: Anders Törnström

Bandy2019-11-20 22:45

Jag tänker på svenska fotbollslandslaget när jag tänker på vad IFK Motala uträttade i Lidköpings inomhushall under onsdagen. Jag hörde om Ödeshögssonen Peter Wettergren, assisterande förbundskaptenen, som radade upp saker som laget inte var i hamn med. Trots att landslaget tagit sig till EM-slutspel på ett succéfullt sätt. Janne Andersson log lite åt sin assistents utvecklingsiver, när det nog var rätt så tillräckligt bra ändå.

IFK Motalas resa i bandyn är ungefär som fotbollslandslaget. Säsong efter säsong nu under tränaren Mattias Sjöholm överträffar laget alla förväntningar och det verkar bli så den här vintern också.

IFK Motala bygger vidare och tar, mot alla odds, ett steg till. Hela tiden blir det bättre.

De enda som hela tiden ser ännu lite mer förbättringspotential är spelarna och ledarna i IFK.

Efter 4-4-skrällen i Lidköping, ett fullständigt ofattbart resultat mot ett "oslagbart" mästarlag som Villa, så lät det så här:

"Det finns ändå perioder när vi blir straffade", sade Mattias Sjöholm.

"Det är våra misstag som gör att vi släpper in fyra mål", sade backen Elias Gillgren.

Men, det märktes i omklädningsrummet att 4-4 mot Villa, trots att det inte blev någon segersång, var som en seger. Alla log som om laget vunnit och det var uppsluppet. Läktarcoachen Magnus Brodén, ibland lite bister, sken som en sol och pratade om allt möjligt, bland annat om Ulf Lundells 70-årsdag i veckan.

Samtidigt som laget kunde se möjligheter till att till och med ha vunnit mot Villa, med två stolpskott i första halvlek, var en poäng ändå ett styrkebesked.

"Vi blir starkare för varje år och kommer närmare topplagen", noterade målvakten Jussi Aaltonen.

Charmen med IFK Motala står sig också intakt i elitserien, där IFK kan hota topplagen men samtidigt tappa mot bottenlagen. I World cup var laget nära poäng mot Neftyannik och ett par dagar senare förlorade laget mot Frillesås. Nu har IFK på en vecka spelat 4-4 i två inomhushallar borta, först mot Åby/Tjureda och sedan mot Villa/Lidköping.

Båda 4-4 kom oväntat. Just det tycker jag är det bästa med bandyns högsta serie hittills den här säsongen. Det är roligt, och höjer intresset, att det kommer resultat som få kunde förutse. 

Det kittlar nu att se vad IFK Motala kan göra hemma mot Hammarby på fredagen. Precis hur som helst kan det sluta. Jämnt  och spännande mot alla lag är östgötarnas melodi.

Albin Bjerkegren svarade för två målpass i andra halvlek och var en av många bra spelare i IFK Motala när det blev poäng borta mot Villa/Lidköping.
Albin Bjerkegren svarade för två målpass i andra halvlek och var en av många bra spelare i IFK Motala när det blev poäng borta mot Villa/Lidköping.
Karta: Sparbanken Lidköping Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!