LÄS MER: Helvitta vilken unghäst, Jennifer

Jennifer Damberg rider sitt första år på stor höst och på stoet Helvitta har hon haft en strålande debutsäsong. Ekipaget kvalade in till Agrias star of tomorrow för femåriga hästar på Elmia horse show.

Och att det var något större än vad Helvitta är van vid märkte Jennifer redan under framhoppningen under den första kvalomgången i onsdags.

Artikelbild

| Jennifer Damberg och Helvitta flyger högt över ett av hindren i Elmia horse show.

– Det blir ju stort för henne med stor arena och mycket folk. Så hon var väldigt stressad redan på framhoppningen. Så hon var nog trött redan när vi kom in på banan, säger Jennifer.

Två nedslag och åtta fel resulterade ritten i den första kvalomgången i. Vilket innebar att Jennifer hade behövt rida felfritt under torsdagens andra kvalomgång för att ta sig till lördagens final.

En tuff uppgift. Inte minst då hindren nu höjts fem centimeter upp till 1.25. En klass som ekipaget tidigare aldrig tävlat i.

Nu slutade det återigen med två nedslag. Men känslan hade den här gången varit en helt annan menade Jennifer.

Artikelbild

| Någon final blev det inte. Men Jennifer Damberg var jättenöjd med Helvittas prestation.

– Nu var hon lite lugnare och kunde fokusera bättre. Så den här ritten kändes jättebra. Hon hoppade jättefint och var pigg och framåt. Det hon behöver träna på är att hon överhoppar ju så mycket att hon tar slut på sig själv, säger Nyckelrytterskan och klappar om sin häst.

Något finalhoppning blir det nu alltså inte på lördag.

Besviken?

– Klart man är lite besviken. Man hade ju hoppats på att ta sig till finalen. Men jag är jättenöjd med Helvittas prestation. Det är ju helt klart det största vi har gjort tillsammans.