Elitlicensen beviljad för IFK Motala

IFK Motala är en av nio elitserieklubbar som beviljas elitlicens för säsongen 2020-2021. För övriga fem väntar fortsatt granskning.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne är stolt över att IFK sedan säsongen 2010 redovisat ett positivt resultat varej säsong.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne är stolt över att IFK sedan säsongen 2010 redovisat ett positivt resultat varej säsong.

Foto: Arkivbild Thomas Augustsson

Bandy2019-10-15 17:30

Förutom IFK Motala så har Broberg/Söderhamns IF, Edsbyns IF, Frillesås BK, IK Sirius, Sandvikens AIK, Vetlanda BK, Villa Lidköping BK och Åby/Tjureda IF beviljats elitlicens av Svenska bandyförbundets licensnämnd. 
Att IFK Motala inte skulle uppfylla de ekonomiska kraven för att få elitlicensen beviljad var dock inget som IFK Motalas klubbchef Pär Beckne varit orolig för.
– VI vet ju hur regelverket ser ut så vi hade förväntat oss att få den. Vi har bra koll på vår ekonomi även om vi omsätter ganska lite för att spela i elitserien. Vi har inte mängder av pengar så vi kan inte göra några dåliga affärer utan vi får hela tiden värdera vad vi kan göra, säger Beckne.
Just att ha koll på ekonomin är något som klubbchefen stolt menar att IFK varit riktigt bra på det senaste decenniet.
– Från bokslutet 2010 så har vi gjort ett positivt resultat varje år. Men det ligger otroligt mycket jobb bakom det.
Han fortsätter:
– Att vi har gjort det resultatet i tio år och tagit oss dit vi är idag med de förutsättningar vi har måste man säga är fantastiskt bra gjort.
Bollnäs GIF samt Västerås SK har redovisat ett negativt eget kapital och där har licensnämnden beslutat om fortsatt granskning. 
IFK Vänersborg har genomfört ett offentligt ackord och Hammarby IF har försatt sitt dotterbolag i konkurs vilket gör att nämnden beslutat om fortsatt granskning.
AIK Bandyförening kommer att fortsätta granskas så att tid ges för bedömning av underlag och kompletterande information kan erhållas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!