Några dagar har gått sedan 23-åringen överraskande bänkades helt mot Thailand och kvällstidningsrubrikerna efteråt talade om att hon var knäckt över petningen.

– Det är klart man är besviken, sa Blackstenius och det framstod som om hon inte heller fått någon förklaring av förbundskapten Peter Gerhardsson.

Nu står vi i ett något underdimensionerat rum på lyxhotellet alldeles vid havet i flådiga Deauville – en timme på slingriga vägar från Le Havre – och Vadstenatjejen förklarar att hon visst hade fått veta varför hon bänkades.

– Ja, jag var inte riktigt tydlig efter senaste matchen. Jag fick inte fram att Peter och jag hade haft en dialog och det uppskattar man så klart alltid som spelare. Att ha den kommunikationen till sin tränare, säger Stina Blackstenius.

Varför blev det inget spel då?

– Det stannar mellan mig och Peter.

Efter 2–0 mot Chile och 5–1 mot Thailand väntar prestigeladdad gruppfinal mot USA på torsdagskvällen. Ett första rejält test på vad det här svenska VM-bygget är gjort av. Seger betyder åttondelsfinal mot Spanien, oavgjort eller förlust innebär Kanada eller Nederländerna står på tur.

En hel del talar för att Stina Blackstenius är tillbaka i startelvan när nu tuffare motstånd väntar. Under nästan hela Gerhardssons tid som kapten har hon varit förstavalet som offensiv spets om hon inte varit sjuk eller skadad.

– Jag hoppas så klart att det finns goda chanser till spel. Men det enda jag kan göra är att ha fokus på att träna så bra som möjligt. Sen är det upp till Peter (Gerhardsson) och Magnus (Wikman) att ta ut laget, säger hon.

Men hon tror att den förväntade matchbilden kan bli något som passar henne.

– Inte omöjligt att jag kan få ut mer av mina styrkor mot USA än mot Thailand som låg så lågt. Jag gillar att jobba på större ytor, kontra mycket och gå i djupled.

Men så är det där med målskyttet.

Ett drygt år och tio raka landskamper har gått sedan Stina Blackstenius senast hittade rätt i blågul dress. Under den perioden har han också lämnat livet i franska Montpellier för att få en nystart på karriären hemma i Linköping.

Målfacit där under allsvenska våren: fyra fullträffar på sju matcher.

– Som anfallare vill du alltid göra mål och när du inte gjort det på ett tag börjar du kanske fundera och det kan sätta sig i huvudet. Men man får vara rättvis mot sig själv och analysera på annat sätt också.

– Nu vet jag att jag inte gjort mål på ett tag i landslaget och då blir det viktigt att fokusera på andra saker under matcherna och på vad vi gör som lag. Går vi av planen och har vunnit i ett mästerskap, så är det det som är det viktigaste.

Hur är det med självförtroendet?

– Jag tycker att det känns bra, säger Stina Blackstenius.

Ni kanske minns vad som hände i senaste mästerskapsmatchen mot USA?

Lisa Dahlkvist slog en boll i djupled, Stina Blackstenius var snabbast och gav Sverige ledningen i OS-kvartsfinalen i Brasilia 2016. Det blev 1–1 till slut, det blev straffar och. . .ja, resten vet ni säkert.

Blackstenius ler vid minnet.

– En väldigt spännande och rolig match, minns jag. Den kommer alltid att betyda lite extra. Vi har goda minnen därifrån och det var en häftig känsla att vinna mot ett av världens bästa lag i en så stor match. Det självförtroendet, att vi kan spela mot så bra motstånd, ska vi ta med oss.

Tror du att det blir en liknande match?

– Nu var det här två, nej tre, år sedan och mycket har hänt. Så det är svårt att säga, men inte omöjligt att det kan bli något liknande.

En sak är klar.

Stina Blackstenius gör gärna mål igen.