Djokovic klar för drömfinal i Wimbledon

Han darrade lite i andra set. Annars var det inget snack.

Världsettan Novak Djokovic är klar för en drömfinal i Wimbledon efter 3–1 i set mot spanske Roberto Bautista Agut.

Nu väntar antingen Rafael Nadal eller Roger Federer.

12 juli 2019 17:03

Segersiffrorna skrevs till 6–2, 4–6, 6–3, 6–2 och därmed är Djokovic, rankad etta i tennisvärlden, klar för sin andra raka final på gräset i London – där han är regerande mästare.

Serben fick förvisso slita hårt i andra set, som han förlorade efter 47 minuters spel, men kom sedan tillbaka och kontrollerade semifinalen i de två sista. 32-åringen var glödhet och levererade den ena fullträffen efter den andra, och lyckades också bryta sin motståndares serve två gånger i fjärde set fram till 4–1.

Bautista Agut kämpade dock in i det sista och räddade fyra matchbollar, innan Djokovic avslutade med en kanonserve och tog hem den knappt tre timmar långa drabbningen.

Jag fick gräva djupt där ett tag. Han spelade väldigt bra, särskilt i andra, och det var jämnt i början av tredje set. Då kunde matchen ha gått hur som helst, jag är glad att den gick åt mitt håll, säger Djokovic i Kanal 9:s sändning.

Segern innebär att världsettan är klar för sin sjätte Wimbledon-final och sin 25:e grand slam-final totalt.

Det här har varit en drömturnering sedan man var liten. Att stå i en ny Wimbledon-final är en dröm som blir sann, det är alltid något extra, säger Djokovic.

I finalen väntar antingen Rafael Nadal eller Roger Federer, som möts senare under dagen.

Jag ska se matchen, definitivt delar av den, säger Djokovic.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT