Det är inte bara i Motala som Team Motalas insatser under 2017 uppmärksammats. För när Parasportgalan hålls i Stockholm den 28:e januari så är de nominerade till fyra olika priser.

Emil Andersson och Linus Karlsson är nominerade i kategorin Årets lag efter sitt VM-guld och EM-silver. Något som börjar bli en vana för duon.

– Vi vann ju den utmärkelsen i fjol efter silvret i Rio och det skulle ju vara kul att få den igen. Det är ju alltid svårt att vara med där uppe två år i rad, säger Emil Andersson som berättar att de konkurrerar med kälkhockey- och rugbylaget om priset.

Den tredje spelare i Team Motala som är nominerad till att få pris på galan är Daniel Gustafsson. Och han kan gå få med sig två stycken då han förutom att vara nominerad som Årets nykomling även är en av kandidaterna till Radiosportens pris, Årets stjärnskott.

– De nomineringarna är ju roliga båda två. Men Radiosportens är ju extra häftigt. Daniel har ju haft ett jättebra år med VM-guld i lag, EM-silver individuellt och EM-brons i lag och det i sina första mästerskap så han borde ligga bra till för att få dem, säger Team Motalas lagledare Daniel Ellerman som dessutom är förbundskapten för det svenska parapingislaget.

Och för det jobbet så är han nominerad till Årets ledare..

– Jag var nominerad även i fjol men då fick jag det inte. Nu är jag nominerad ihop med paracykel och längdskidåkningen. Cykel vet jag gått bra men det har ju bordtennis också, säger Ellerman som spricker upp i ett leende när han får frågan om hur många mästerskapsmedaljer Sverige vunnit under hans tid som förbundskapten.

– Jag vet inte exakt hur många det kan vara. Men det börjar nog närma sig 100 stycken.

Men innan de ska klä upp sig i full galamundering så väntar i helgen årets första matcher i division 1-serien. Där Ställs de mot Horreds BTK och Linköping PK.

– Det har ju varit uppehåll sedan slutet av november så det är gott att dra igång igen. Speciellt när man leder serien. Målet är ju att vinna två matcher till i helgen, säger Ellerman som dock sticker upp ett varningens finger för Horreds BTK.

– De har seriens bästa spelare i An Shu. Han har gjort många säsonger i elitserien och var en gång högt rankad i Kina. Vi har ju också några frågetecken i laget. Andreas Johansson har varit sjuk i en vecka och Daniel Gustafsson är också sjuk. Sen har Emil lite problem med nacken men behövs det så spelar han. Sen har vi ju Andreas Sjöstedt, Mathias Johansson och Linus Karlsson och de är alla friska, säger Ellerman.