De förare som kommer bli aktuella för att ingå i Piraternas trupp till säsongen 2020 kommer inte lockas med några höga löner. För när Stefan Andersson Skill efter två år är tillbaka som lagledare i Piraterna har han fått i uppdrag av Piraternas styrelse att dra åt svångremmen när det gäller förarlönerna.

– Jag har träffat styrelsen och vi kommer inte få samma budget som de hade i år. Vi ska försöka sänka den med 20 procent. Men det hade jag på känn när jag tackade ja till det här så nu vet jag vad jag har att rätta mig efter, säger Andersson Skill.

Samtidigt så är han medveten om att det innebär att det kommer bli tufft att locka toppförare till Piraterna.

– Det kommer bli en tuff utmaning. Pengar kommer vi inte kunna locka med så vi får hitta andra sätt. Att få ihop ett lag som kan vara med och slåss om medaljerna kan kanske bli svårt, säger Andersson Skill.

Han är dock tydlig med att han inte kommer värva ihop något lag som bara ska vara så billigt som möjligt.

– Det är såna här utmaningar jag gillar. När vi tog guld 2011 så hade vi inget jättebra lag på papperet men det rullade på ändå. Vad som än händer så vill jag gå till slutspel. Det målet måste vi ha. Det är full satsning mot det som gäller annars är det meningslöst. Det måste förarna och allmänheten veta, säger Piratledaren.

Han målsättning är att få ihop ett lag med förare som är attraktiva för supportrarna att se på banan. För det menar han är nyckeln till framgång.

– Publiken måste vi få tillbaka till arenan. Det kommer bli hårt jobb men det gillar jag och vi har en tre-årsplan vi jobbar efter. Då ska vi vara uppe på toppen igen.