"Det Àr stenhÄrt jobb som gÀller"

IFK Motala kommer med tre raka segrar. VÀnersborg med fyra raka förluster. IFK:s Fredrik Lönn vet vad som krÀvs för att de bÄda sviterna ska förlÀngas nÀr lagen möts.

Fredrik Lönn skÀret före i matchen mot Broberg. Mot VÀnersborg menar IFK-mittfÀltaren att det Àr stenhÄrt jobb som gÀller om den förlustfria sviten ska förlÀngas.

Fredrik Lönn skÀret före i matchen mot Broberg. Mot VÀnersborg menar IFK-mittfÀltaren att det Àr stenhÄrt jobb som gÀller om den förlustfria sviten ska förlÀngas.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-12-05 05:00

Tre raka segrar och sex matcher i rad utan förlust. Det Àr ingen överdrift att sÀga att IFK Motala Àr inne i en bra period.
NĂ€r vi frĂ„gar IFK-mittĂ€fltaren Fredrik Lönn om han minnas nĂ€r laget senast hade en liknande matchsvit sĂ„ mĂ„ste han tĂ€nka efter en stund innan han svarar. 
– Det Ă€r vĂ€l nĂ„gra Ă„r tillbaka. VI hade ju rĂ€tt mĂ„nga segrar i rad i allsvenskan. Men det hĂ€r Ă€r ju en annan nivĂ„, sĂ€ger han.

Vad Àr förklaringen till att det gÄr sÄ bra nu?
– Att vi har fĂ„tt ett Ă„rs erfarenhet till av spel i elitserien bidrar sĂ„ klart. Sen har vi utvecklat bĂ„de ledarstaben, trĂ€ningsupplĂ€gget och fĂ„tt in nĂ„gra bra förstĂ€rkningar, sĂ€ger Lönn. 
Som fortsÀtter:
–  Sen handlar det om att ta match för match. VI vet ju vad som krĂ€vs för att vinna. Det Ă€r stenhĂ„rt jobb som gĂ€ller och att vara nollstĂ€lld inför varje match. 

Just stenhÄrt jobb visade han sjÀlv upp nÀr IFK besegrade Broberg. Fast just den typen av matcher dÀr det handlar mer om kamp Àn skönspel skulle han helst vilja slippa.
– Vi har ju blivit vana med den typen av matcher de senaste Ă„ren. SĂ„ det Ă€r vĂ€l nĂ„got vi har utvecklats i och blivit bĂ€ttre pĂ„ ocksĂ„. Samtidigt sĂ„ Ă€r det ju riktig bandy vi vill spela och det fĂ„r vi ju chansen att spela pĂ„ torsdag, sĂ€ger Lönn och syftar dĂ„ pĂ„ att de dĂ„ ska ta sig an VĂ€nersborg inne i deras hemmaarena. 

Ett VĂ€nersborg som i motsats till IFK Ă€r inne i en betydligt tyngre period. Tisdagens förlust mot Hammarby var lagets fjĂ€rde raka. Men sĂ„nt Ă€r inget som Lönn menar spelar nĂ„gon roll nu. 
– Vi vet ju att de Ă€r ett vĂ€ldigt bra bandylag. Sen gĂ„r vi ju för vinst sjĂ€lvklart och vi vet ju att vi Ă€r vĂ€ldigt svĂ„rslagna. Det har vi ju visat i de senaste matcherna. Men det Ă€r inget som ger sig av sig sjĂ€lvt.

I IFK Ă€r det frĂ„getecken kring Kasperi Hirvonens medverkan efter den axelskada han Ă„drog sig mot Broberg. 
– Det Ă€r ingen fraktur i alla fall. Han ska fĂ„ behandling sĂ„ fĂ„r vi se sen. Men det finns ingen anledning att chana det Ă€r mĂ„nga omgĂ„ngar kvar Ă€n, sĂ€ger IFK-trĂ€naren Sjöholm. 
Han menar precis som Lönn att det för IFK gĂ€ller att koppla bort det som varit och fokusera pĂ„ nĂ€sta uppgift. 
–  Det gĂ„r inte att slĂ„ sig för bröstet bara för att det gĂ„tt bra i nĂ„gra matcher. Det kan gĂ„ fort Ă„t andra hĂ„llet om vi tappar ödmjukheten. Förhoppningsvis sĂ„ kan vi utvecklas ytterligare och fĂ„ en topp i slutet av sĂ€songen.

 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!