200 och 400 meter var Anders Holmertz paradgrenar och på de sträckorna tog han bland fem OS-medaljer under sin långa simkarriär. För att uppmärksamma det så delas det varje år ut ett hederspris i Holmertz namn under Lewasport-cup till den simmare och simmerska som sammanlagt har bäst tid på de båda sträckorna.

Holmertz var själv på plats i sin roll som tränare i Linköping ASS när tävlingarna avgjordes i helgen och delade också ut sitt pris.

– Det som är bra med priset är att det uppmuntrar fler till att simma 200 och 400 meter. Så det är bra. Sen lockar det ju bra simmare också, säger Holmertz.

Artikelbild

| Anders Holmertz delade ut sitt hederspris till Jönköpings Hanna Eriksson.

De senaste åren har Jönköpings simmare mer eller mindre prenumererat på priset och det blev likadant i år. För snabbast på distanserna var Jönköpingsklubben Markus Holmqvist och Hanna Eriksson.

– Det är ju kul att komma hit och tävla om en klocka. Kul med en tävling som har hederspris på de lite längre distanserna, det är ju inte så vanligt, säger Eriksson.

Hon har för övrigt vunnit Holmertz pris två gånger tidigare och att det är just hans pris menar hon gör det lite speciellt.

– Han är ju en cool simmare som man vet vem det är. Så det är ju häftigt att det är hans pris.

Artikelbild

| Elliot Fielder satte pers i de flesta grenar han simmade.

Lewasport-cup är första tävlingen för inomhussäsongen vilket många märkte av. Dels på att de personliga rekorden från förra inomhussäsongen kapades rejält. Men också på att det var lite svårt att avgöra hur hårt man skulle gå ut.

– Man vet ju inte vad man ska förvänta sig när det är första tävlingen. Jag hade några lopp där jag öppnade lite för hårt och blev trött i slutet. Men det har känts bra. Jag har slagit pers på de flesta grenar jag har simmat, säger Mss Elliot Fielder.