Davidsson: "Flera förare är klara"

I veckan, troligen med start på tisdagen, kommer Piraternas elitserielag 2020 att presenteras. Räkna med ett internationellt Motalalag.

Lagledaren Daniel Davidsson ringer bokstavligen talat dygnet runt för att få ihop Piratlaget till 2020. "Det är flera olika tidszoner", säger han om samtalen.

Lagledaren Daniel Davidsson ringer bokstavligen talat dygnet runt för att få ihop Piratlaget till 2020. "Det är flera olika tidszoner", säger han om samtalen.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-11-25 16:30

Daniel Davidsson, nye lagledaren, har i alla fall varit uppe sena nätter och tidiga morgonar när han på telefon förhandlat ihop laget de senaste dagarna.

– Det är olika tidszoner där jag pratat med folk så jag har fått anpassa mig på lite konstiga tider, säger Daniel Davidsson.

Sedan Stefan Andersson Skills inhopp på posten tidigare i höst hann polacken Pawel Przedpelski bli klar för en fortsättning. Sedan hoppade "Ando" av och Daniel Davidsson tog över stafettpinnen. Senast på söndag ska Piratlaget för nästa år vara anmält till förbundet.

– Minst två till är klara, kanske fler. Jag vill resonera med styrelsen hur och när vi ska släppa namnen, säger Daniel Davidsson.

Det är ingen som kommer till Motala och skriver på?

– Nej, det är långväga förare.

Jonas Davidsson är inte klar för Piraterna, och inte en av de som nämns ovan, men ska troligen åka i allsvenskan för Indianerna och det ligger bra till att åka för brorsans lag i elitserien. Även om förhandlingen mellan bröderna kan bli speciell.

– Jag hoppas på Jonas i laget och ska han åka nånstans är det ju här, säger Daniel.

Är Greg Hancock aktuell?

– Ja, han är en av de vi pratar med.

Du själv?

– Det är en möjlighet att jag kan köra, vi får se.

Du kommer att ha en assisterande lagledare?

– Ja, vi måste vara två. Det finns en uppsjö av namn där som kan bli aktuella.

Daniel Davidsson kommer nästa år, när säsongen är i gång, förutom lagledarrollen troligen även ha en roll som sportchef i Piraterna.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!