Därför hoppade "Totte" på nya uppdraget

Torbjörn Johansson har inte varit speciellt engagerad i innebandyn de senaste åren. Men när Oilers ringde kom suget tillbaka. "Jag hade inte tagit det här om jag inte trodde att Åby hade chans att hänga kvar", säger "Totte".

8 februari 2019 12:53

Det var från huvudtränaren Magnus Bagge som Torbjörn "Totte" Johansson fick samtalet. Och i måndags var han på plats under Oilers träning.

– Jag känner Magnus sedan många år och gillar honom. Han har haft ett bra upplägg i Åby, men de behöver något nytt nu för att väckas och det hoppas jag kunna bidra med, säger Torbjörn.

– En stor del i att jag tog det här är att jag har en god relation med Magnus, och mottagande från spelarna. I läget de befinner sig i är det lätt hänt att det blir en väldigt negativ stämning. I stället var det positivt och det var tydligt att de är öppna för förändringar. De kom fram och tog i hand, sånt gör att man blir motiverad att köra, säger Torbjörn Johansson.

I december 2014 kom "Totte" in en vecka och ändrade Oilers spelsystem. Den här gången ska han vara med på heltid.

– Prio för mig blir det taktiska. Vi ska coacha laget rätt hårt under matcherna, säger "Totte".

– En detalj jag har noterat är att Åby har släppt in många mål när de har försökt att slå diagonalpassningar som innebär en stor risk. Det går att lösa såna där situationer på mycket bättre sätt.

Vad tror du om chanserna för Oilers att hänga kvar?

– Det blir inte enkelt, sju poäng är mycket att ta in. Men jag hade inte tagit det här om jag inte trodde att Åby hade chans att hänga kvar. Det är bara sju matcher kvar och vi möter ettan, tvåan och trean i tabellen. Men vinner vi alla andra matcher, plus en vinst mot ett av topplagen, så får vi ihop 15 poäng och det kan räcka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis