Daniel Davidsson är Piraternas val

Det dröjer för Piraternas tänkta lösningar för ekonomin. Tiden är knapp. Men efter ett möte på tisdagen berättas att Daniel Davidsson är huvudvalet som lagledare.

Daniel Davidsson är huvudspåret för Piraterna som ny lagledare 2020. Men tiden börjar bli knapp för att få ihop pengarna som krävs för en ny säsong för Motalaklubben.

Daniel Davidsson är huvudspåret för Piraterna som ny lagledare 2020. Men tiden börjar bli knapp för att få ihop pengarna som krävs för en ny säsong för Motalaklubben.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-11-05 20:16

– Vi har bokat upp en ledare och det är Daniel Davidsson som jobbar en del med laget. Men om han tar det beror ju på hur det går med ekonomin, säger styrelseledamoten Yngve Rylander.

– Vi har en diskussion och jag jobbar lite. Men just nu är det ett blankt papper. Jag sitter och väntar på ett okej att dra i gång i den härrollen, bekräftar Daniel Davidsson, förare i Piraterna gångna säsongen.

Hur ser du på läget?

– Styrelsen är positiv och då är jag det också. Men jag är också realist och tiden är knapp, säger Davidsson.

Gällande ekonomin har Piratstyrelsen inget mer att berätta än förra veckan. Då hade 200 000 av de saknade 800 000 kronorna till årets förarlöner kommit in. Nu har några företag till anslutit sig till klubbens rop på hjälp, men inte tillräckligt många ännu.

"Jättegrejen" det pratats om är ännu inte i hamn, men inte avförd heller.

– Vi ser positivt på det fortsatt, men vårt naggade förtroende gör att företag vill ha mer betänketid. Vi måste få fram nu att löser vi det här måste det till ett helt nytt arbetssätt i klubben framåt. Vi måste komma tillrätta med det systemfel som varit, säger Yngve Rylander.

Hur mycket tid har ni?

– Nästa vecka behöver det bli klart.

Hur är stämningen i styrelsen?

– Positiv, men börjar bli trött, erkänner Yngve Rylander.

Piraterna kommer på onsdagen att gå ut i ett brev till medlemmarna via sin hemsida där situationen beskrivs och där styrelsen kommer att be om mer hjälp, mer pengar, för att rädda klubben.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!