Borens skyttekung avgjorde seriefinalen

Med sitt 28 mål för säsongen så sköt Gabi Morad Boren till seger i seriefinalen mot Malmslätt. "Vi förtjänar det här", säger skyttekungen.

Vilt jubel utbröt i Boren efter slutsignalen. För segern mot Malmslätt innebär att seriesegern i praktiken är klar.

Vilt jubel utbröt i Boren efter slutsignalen. För segern mot Malmslätt innebär att seriesegern i praktiken är klar.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-09-22 19:34

27 mål hade Boren Gabi Morad gjort på de 20 tidigare omgångarna. Men hans 28:e skulle bli det viktigaste. 
För målet Morad prickade in i den 40:e minuten i seriefinalen mot Malmslätt på Hellgrenshagen skulle visa sig bli segermålet som i praktiken säkrade Borens serieseger. För tre poäng och 24 mål lär Malmslätt få svårt att hämta in i den omgång som återstår.
– Att göra mål i lätta matcher är ingen konst. Det är i såna här matcher som man måste steppa upp. Fy fan, vad det var skönt, säger Morad och pustar ut efter att ha firat klart efter slutsignalen. 
När han fick bollen i straffområdet så var det aldrig någon tvekan. Vilket det sällan är när han kommer i de lägena.
– Man är ju rätt målkåt. Men det gynnar ju laget. Du behöver någon som gör målet och det är väl det som har varit skillnaden i år. Men vi förtjänar verkligen det här, för fy fan vad bra vi har varit i år och vi har jobbat för det, säger han och ler innan kastar en blick bort mot Malmslätts-spelarna som med sänkta huvudet vandrar av planen. 
I segerns stund skänker Morad dem en tanke. 
– De är svåra motståndare och kämpade tappert. Jag önskar dem all lycka i kvalet, de förtjänar en plats i division 3 de också. 

I Malmslättslägret så var det besvikna miner när möjligheten att ta hem seriesegern gått förlorad. Tränaren Johan Petersson menade att det var små marginaler som hade avgjort. 
–  Efter första halvlek så leder de med 2–1 och det kunde lika gärna ha varit vi som haft ledningen med 2–1 i paus, säger Petersson och tänker främst på det ribbskott Malmslätt hade vid ställningen 1–1.
Efter paus när de skulle ut och i första hand jaga kvittering så lyckades de aldrig skapa de riktigt heta chanserna.
–  Vi lyckas inte få det riktiga trycket på dem. Vi har inte marginaler på vår sida. Samtidigt så gör Boren det bra. Det är inget snack om att de är välförtjänta seriesegrare, säger Peterson. 
Bara att ladda om för kval nu då?
– Vi ska spela färdigt serien först. VI har Borensberg nästa helg, sen blir det kval. Det blir tufft, bara ett av fyra lag går upp, påminner Malmslättstränaren.
Han fortsätter:
– Men vi har inget att förlora. Inför säsongen så trodde vi inte skulle spela en avgörande seriefinal med bara två omgångar kvar av serien. Så vi har gjort en fantastisk säsong.

Matchens två övriga mål gjordes av Borens Isak Nelsson och Malmslätts Jacob Samuelsson.

Gabi Morad 28 mål för säsongen gav Boren segern i seriefinalen mot Malmslätt.
Gabi Morad 28 mål för säsongen gav Boren segern i seriefinalen mot Malmslätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!