På strax under tio timmar kom Stedt i lördags i mål på Vätterpromenaden, tillsammans med sina kompisar från CK Hymer. Det betyder att han klarat de 30 milen runt sjön 50 gånger i rad, vilket betyder att han får sitt namn på plattan i centrala Motala.

– Jag sade ju det i intervjun innan, att det skulle bli den här tiden, så det ville jag hålla, säger "Nisse" som porträtterades av Öst medias tidningar i våras.

Det var som vanligt stressigt till Jönköping, och Stedts gäng fick bevittna några olyckor som de kom i kölvattnet efter, men resten gick lugnt och försiktigt.

Artikelbild

| Linghemskillen Nils-Gunnar Stedt vid monumentet där han nu kommer att få sitt namn ingraverat. Tidigare hade åtta åkare gjort 50 Vätternrundor. Nu ska Stedt åka lite långsammare i fortsättningen.

– Jag var lite orolig att bli inblandad i någonting, men det gick jättebra. Fysiskt var det inga problem, säger Stedt.

Nu kan det bli veteran-SM i Jönköping i sommar och det blir 51:a Vätternrundan nästa år, men i långsammare takt.

– Jag har lovat frun det, att köra lugnt. Det blir på 15 timmar nästa år, säger Nils-Gunnar Stedt.

Från Vätternrundan kan även berättas att Mjölbytjejen Johanna Palmqvist körde i mål på 7.31 med sitt Skoda team.

Artikelbild

| Motalamöte i superettan. Liridon Silkas Öster och Ali Suljics BP spelade 2-2 i Växjö.

– Absolut nöjd. Superfin tur, bra väder, alla i mål utom två. Slitigt i perioder, men sjuk lättnad och eufori, säger Palmqvist.

Parastjärnan Anders Olsson, som besökte Motala under våren, armcyklade sig runt Vättern på 8.51.

Bonus kan den här veckan också berätta:

*Motalakillen Jaakko Niemi har varit på svensexa i Riga med finska polare, och vill spela vidare i bandyn. Det blir ett år till i Åtvidaberg.

*Max Olsson, som fått ett genombrott i Åtvidaberg, mötte Maif och Adam Egnell på Motala IP för några år sedan. Då i Malmö FF, nu spelar Max ihop med Egnell.

*Det blir ett "samsynsmöte" i lokala hockeyn i Skänninge 27 augusti, med LHC:s Kim Martin och Magnus Johansson som föreläsare och med ledare från MHC, Maif och HCW.

*Det var Motalamöte i superettan i fotboll i helgen, Liridon Silka i Öster mot Ali Suljic i Brommapojkarna. Båda spelade 90 minuter och bottenmötet i tabellen slutade 2–2 i Växjö.

Topplistan, hett:

1. Stina Blackstenius

Vadstenatjejen är med i det Sverige som på torsdag möter USA efter två inledande segrar i fotbolls-VM i Frankrike. Temperaturen stiger.

2. Piraterna

På tisdag körs det toppspeedway igen i Motala, Piraterna mot Västervik. Piraterna är vassa hemma och ligger med på övre halvan.

3. Motala AIF Fotboll

Division 2-derby direkt på mvt.se på måndagskvällen. Maif mot AFK Linköping. Ångestmöte för båda lagen, men spännande.

Snett

1. Långt till nästa cykelfest

Den lyser upp Motala i juni varje år, Vätternrundan och övriga cykellopp. Nu blir Motala ett knappt år framåt lite ödsligt igen.