Först var det gala för amatörboxare på fredagskvällen. BK30:s Alvin Warukaga gick sin tolfte amatörmatch och tävlade i 60 kilo. Han fick möta en kille från Örebro boxningsklubb, som han tidigare mött och vunnit mot i turnering.

– Alvin var direkt den som gick in och styrde matchen med otroligt fin teknik och vilja att vinna. Motståndaren svingade mest och försökte att slå hårt, men Alvin har blivit duktig på att hantera det och han fick motståndaren att missa. När motståndaren missade så var Alvin snabb att utnyttja det och svara tillbaks med precisa slag. De tre ronderna fortsatte likadant och Alvin vann med eniga domarröster, 3–0, berättar BK30-tränaren Mathias Svensson.

På söndagen var det dags för grenen mybox där man bara får slå mot kroppen, även det i Norrköping. BK30 deltog med åtta boxare. Najib Ahmed fick gå två matcher och vann båda med tävlingens högsta poäng, 31 poäng.

– Han fick möta en kille från Tranås och en kille från Mjölby. Han visade en otroligt bra teknik och dominerade båda matcherna utan några problem, kommenterar Svensson.

Ali Irfaan vann även sin match med höga poäng och boxades väldigt avslappnat med ett snabbt och lätt fotarbete som gjorde det svårt för motståndaren att följa efter. Heidar Amiri vann även han med höga poängen 28 och där han visade en fin boxning på distans där han hela tiden jobbade för att hålla motståndaren borta.

Hassna Ait vann mot en tjej från Tranås och visade en teknisk boxning som hon har utvecklat väldigt bra. Mimmi Jacobsson boxades lika mot en tuff tjej från Norrköping men Mimmi hanterade det bra med raka slag.

– Masoma Khawari, Esmeralda Gjonjulaj Och Ola Doaud fick möta bra tjejer och förlorade vardera med bara en poäng i marginal. De kunde inte gjort sina matcher bättre än vad de gjorde. De är alla tre väldigt tuffa och duktiga och visar på en enorm potential. Väldigt många fina prestationer denna helg som vi är väldigt nöjda över, sammanfattar BK30:s tränare.