Guldtränaren tillbaka i tjänst

Från guldfirande tillbaka till vardagen. Två dagar efter triumfen på Friends arena var Hammarby-tränaren Magnus Brodén tillbaka på jobbet på Räddningstjänsten i Motala.

19 mars 2013 08:20

I 26 år har Stefan Samuelsson och Frank Nordlund gått omkring på Räddningstjänsten i Motala och stoltserat med sina SM-guld i bandy. I går fick de sällskap av ännu en.

För i går gjorde Hammarbys guldtränare Magnus Brodén sin första arbetsdag efter sin tjänstledighet.

– Det var väl på tiden att det blev en till. Frank var inne förut och gratulerade och sa "Då var vi tre då", säger Magnus Brodén och skrattar.

Så mycket gjort fick han inte under sin första arbetsdag. Det blev mest prat om bandy och då speciellt Hammarbys finalseger mot Sandviken.

Där skrev Brodén in sig i den svenska idrottshistorien som den förste tränaren att leda ett lag till seger inne i Friends arena.

– Det var helt sjukt. Det går inte att beskriva hur det var. Mest var det kul att vi var där som de två första lagen. Både vi och Sandviken var oerhört stolta över det. Det skrevs ju ändå historia. Men samtidigt så var vi väldigt fokuserade på varför vi var där. Vi ville verkligen vinna, säger Brodén. .

I går var han alltså tillbaka på Räddningstjänsten i Motala. Men när bandysäsongen drar igång igen så är han tillbaka på Zinkensdam.

– Jag sa det till killarna att jag är ju en idiot som fortsätter efter det här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!