Regionen: Ytterligare 18 har smittats

Under det senaste dygnet har ytterligare 18 personer i länet testat positivt för covid-19. Antalet smittade patienter som är i behov av vård håller sig dock på en stabilt låg nivå.

Hittills har närmare 3 700 personer i Östergötland testat positivt för covid-19.

Hittills har närmare 3 700 personer i Östergötland testat positivt för covid-19.

Foto: Arkivbilder

Östergötland2020-08-04 13:00

På måndagen uppgav Region Östergötland att 3 677 personer i länet testat positivt för covid-19 sedan utbrottet började. På tisdagen uppgick antalet konstaterat smittade personer till 3 695 – en ökning med 18 personer på ett dygn. 

Enligt regionens smittskyddsläkare finns det dock inga tecken på att länet kan vara i färd med att drabbas av en så kallad andra våg där smittspridningen tar ny fart.   

– Smittspridningen är för närvarande relativt låg. Vi tror att det håller i sig, åtminstone ett tag, sade Jens Raffelsberger, ställföreträdande smittskyddsläkare i Östergötland, på måndagen. 

På tisdagen vårdades 14 smittade personer på sjukhus i Östergötland, varv två inom intensivvården. På måndagen vårdades 15 smittade personer på länets sjukhus. Fortfarande vårdas endast två personer på iva. 

– Vi är glada över att vi inte har haft några nya inläggningar på iva på ett bra tag, sade Raffelsberger.  

På Universitetssjukhuset vårdades på tisdagen sex smittade patienter på vårdavdelning. På Vrinnevisjukhuset vårdades tre covid-19-patienter på vårdavdelning och två på intensivvårdsavdelning. På lasarettet i Motala vårdades på tisdagen tre smittade patienter.   

Region Östergötland ­rapporterade på tisdagen inga nya dödsfall i covid-19. Sedan utbrottet började har 267 personer med bekräftad covid-19 ­avlidit i länet.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!