Dags för superlördag - vi direktsÀnder fem matcher

Superlördag förra veckan med fyra direktsÀnda matcher. Den hÀr lördagen ökar vi och bjuder pÄ fem. Dessutom liverapporterar vi frÄn IFK:s premiÀr i cupen och LHC:s viktiga nagelbitare ikvÀll i vanlig ordning. HÀr hittar du alla hÄlltider och info inför varje match. HÄll till godo!

Återigen bjuder vi pĂ„ en fullspĂ€ckad lördag. Du som prenumerant kan ta del av sĂ„ mĂ„nga som fem direktsĂ€nda matcher.

Återigen bjuder vi pĂ„ en fullspĂ€ckad lördag. Du som prenumerant kan ta del av sĂ„ mĂ„nga som fem direktsĂ€nda matcher.

Foto: Montage

Fotboll2021-02-20 09:25

Lördagarna Ă€r för det mesta fyllda med högintressanta sportevenemang och nĂ€r vi har sĂ„ mycket som fem livesĂ€nda matcher i tablĂ„n... Ja, dĂ„ fĂ„r vi lov att konstatera att det Ă€r en superlördag pĂ„ gĂ„ng. 

Det finns minst sagt livesport att ta del av – hĂ€r Ă€r matcherna:

LIVE-TV 12:55: IFK Norrköping Dam –  IF Brommapojkarna Dam

– Smedby fĂ„r inte spela trĂ€ningsmatcher men var annars ursprungsplanen för IFK-damerna. IstĂ€llet blir det ett möte med seriekonkurrenten Brommapojkarna pĂ„ Suez Arena. IFK letar efter första försĂ€songsmĂ„let efter att ha blivit nollat av P15 i lördags och denna helgs motstĂ„nd blir ett bra kraftprov. 

LÄS MER: Skar av bit av tummen - nu Ă€r IFK-aren redo för spel

LIVE-TV 12:55: IFK VĂ€rnamo – IF Sylvia

– Sylvia har varit aktiva pĂ„ försĂ€songen och stĂ„r inför sin fjĂ€rde match. De tre tidigare har landat i fina resultat dĂ€r bĂ„de AFC Eskilstuna och Åtvidaberg besegrats. Man har dessutom hunnit med ett kryss mot VĂ€sterĂ„s. Under lördagen vĂ€ntar nytt superettanmotstĂ„nd nĂ€r Anes Mravac och hans nya lagbygge gĂ€star VĂ€rnamo och dĂ„ blir det intressant att se om man kan stĂ„ för Ă€nnu en fin insats. 

LÄS MER: Mo Farahs kusin testar med Sylvia: "Snabb och ettrig"

LIVE-TV 12:55: Åtvidabergs FF – Örebro-Syrianska IF

– ÅFF fick göra en rokad i försĂ€songsmatchandet eftersom Motala AIF inte fĂ„r spela. IstĂ€llet vĂ€ntar match mot Örebro-Syrianska som var ett bottenlag i Ettan Norra i fjol. Spelare som Theo Skarp och JosĂ© Segura Bonilla vĂ€ntar pĂ„ sitt första mĂ„l för sĂ€songen. Ska vi gissa att nĂ„gon av dem hittar nĂ€tet under lördagen? HĂ€r finns nytt fint lĂ€ge att bekanta sig med den unga ÅFF-truppen vilket Ă€r perfekt för den som vill ha koll nĂ€r Ettan startar senare i vĂ„r (dĂ„ vi sĂ€nder ALLA "Åtvids" matcher).

LÄS MER: Casper gĂ„r i pappas ÅFF-spĂ„r: "Vill bli bĂ€ttre"

LÄS MER: ÅFF om utbytet med allsvenska klubben: "MĂ„nga likheter" 

LIVE-TV 13:50: Linköpings FC – AIK

– Vi fortsĂ€tter att bevaka LFC:s försĂ€song. Förra helgen fanns KIF Örebro pĂ„ schemat – denna helg vĂ€ntar allsvenska nykomlingen AIK. Therese Simonsson har börjat försĂ€songen hyperintressant och stĂ„tt för tre mĂ„l pĂ„ tvĂ„ matcher. Fin form och speciell kĂ€nsla för henne att stĂ€llas mot Stockholmsklubben som hon representerade sĂ„ sent som 2019. 

LÄS MER: NyförvĂ€rvet om drömstarten i Linköping

LÄS MER: Tegnell tvekar – LFC & Co kan fĂ„ vĂ€nta lĂ€ngre pĂ„ publik

LIVE-TV 17:25: Ektorp FK – DjurgĂ„rdens IF

– Vilken guldklimp som utgör slutkapitlet av vĂ„r superlördag. Ektorp ska försöka vĂ€lta futsaltitanen DjurgĂ„rden i kvartsfinalen av RFL vilket knappas blir lĂ€tt. Men fĂ„r hemmalaget en prestationsmĂ€ssig fulltrĂ€ff finns chans att skrĂ€lla. Vi bĂ€nkar oss vid 17:30 för avsparken i Sandbyhovshallen. 

LÄS MER: Halva laget saknas mot guldfavoriten i SM-slutspelet

LÄS MER: "Helt rĂ€tt att vi Ă€r guldfavoriter"

Och mer...

Liverapportering (textform) 12:45: IFK Norrköping – GIF Sundsvall

– IFK gĂ„r in i Svenska Cupen och stĂ€lls mot GIF Sundsvall i en match dĂ€r man absolut ska vara storfavorit – men dĂ€r "giffarna" förstĂ„s inte ska underskattas. Superettanklubben siktar pĂ„ en Ă„terkomst till Allsvenskan och har bland annat förstĂ€rkt med Linus Hallenius som, Ă€ven om han inte lyckades i IFK, kan avgöra matcher pĂ„ egen hand. HĂ„ll utkik pĂ„ sajten cirka 15 minuter innan avspark dĂ„ vi drar igĂ„ng med liverapporten. Notera att den sker i textform. 

LÄS MER: Castegren om rollen i nya backlinjen: "Passar mig vĂ€l"

LÄS MER: MĂ„lvaktstalang placeras i IFK Norrköping

LÄS MER: Kevin Álvarez: "En chans för mig att starta nĂ„got nytt"

LÄS MER: Norling inför cupstarten: "Ser fram mot det förstĂ„s"

Liverapportering (textform) 17:45: IK Oskarshamn – Linköping HC

– För tidigt att droppa termen "mĂ„stematch"? Kanske. Men om LHC kammar hem en nolla i poĂ€ngkolumnen efter Oskarshamn borta ser det riktigt, riktigt illa ut. NĂ€stjumbon tar emot jumbon och sporten rapporterar förstĂ„s direkt frĂ„n detta synnerligen viktiga möte. I vanlig ordning sker direktrapporteringen frĂ„n LHC i textform. HĂ„ll utkik pĂ„ sajten cirka 15 minuter innan nedslĂ€pp dĂ„ vi drar i gĂ„ng!

LÄS MER: LHC-lĂ€karen om skadorna: "Aldrig varit med om tidigare"

LÄS MER: Expertens dom: LHC hamnar i negativt kval

LÄS MER: LHC hoppas pĂ„ Ho-Sang i ödesmatchen: "Jobbar stenhĂ„rt"

LÄS MER: MĂ„lskytten kollar inte tabellen: "DĂ„ Ă€r man illa ute"

Du har vÀl koll pÄ att...

... Vi sÀnder samtliga matcher med IFK Norrköping i Elitettan den hÀr sÀsongen.

... Vi sĂ€nder samtliga matcher med Åtvidabergs FF i Ettan Södra den hĂ€r sĂ€songen.

... Vi sÀnder samtliga matcher med IF Sylvia i Ettan Norra den hÀr sÀsongen.

... Vi sĂ€nder samtliga matcher med FC Linköping City i Ettan Norra den hĂ€r sĂ€songen. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!