"Är klart att det blivit skillnad"

Tre sköna pinnar för Åtvidabergs FF och ett stort kliv upp över det negativa strecket. Är det här en början på "Tor-Arne Fredheim-effekten"? "Det har jag ingen aning om", svarar tränaren själv på frågan.

30 maj 2019 19:03

SE ÄVEN: TV: Kolla in hela segermatchen i repris

Sång, hög musik och firande. Det var inga ledsna miner i Åtvidabergs omklädningsrum efter bortasegern med 2–0 mot Lund. Två lag mot varandra i ett pressat läge – men det var ÅFF som gick segrande ur striden. I den 36:e minuten var det Ryan Binns som klev fram och satte ledningsmålet som banade väg för trepoängaren.

– Vi börjar matchen fantastiskt bra – precis som vi gjorde senast. Men vi tappar igen och blir lite passiva som vi också blev senast mot Tvååker. Vi rättade till det i halvlek och hade betydligt mer energi. Vi faller inte tillbaka utan står upp. Vi borde ha vunnit med fyra-fem mål om man ser till målchanserna. Det är flera frilägen och ett i stolpen. Det blev onödigt spännande fast vi hade kontroll, säger ÅFF-tränaren Tor-Arne Fredheim.

Det var några taktiska förändringar som banade väg för segern. Fredheim flyttade in IshmealKoroma som mittback och tog ner Ludvig Holmertz till ytterbacksplatsen.

– Vi vann duellspelet som vi tappade sist. Vi var samtidigt lite tydligare i vårt anfallsspel i en längre period än vad vi var senast. Det var en bra bortamatch där vi var så pass mycket bättre, säger Fredheim.

Efter att Ryan Binns banade vägen i första halvlek var det Max Olsson som punkterade matchen när den stod och vägde. Lund pressade högt med hela laget, inklusive målvakten, och ÅFF försvarade sin 1–0-ledning. Men när Lundmålvakten var så pass långt ut fick Olsson öppet mål från nästan halva planen och gjorde 2–0 i slutet av matchen. Det var dessutom hans första för säsongen.

– Det satt långt inne med många ribbträffar och många skott. Det var jävligt skönt att den satt, säger Olsson och fortsätter:

– Tre efterlängtade poäng mot ett lag som också behövde tre poäng. Vi var värda det. Vi var det bättre laget hela matchen.

Är det här "Tor-Arne Fredheim-effekten"?

– Ja. Det kändes som den skulle komma redan förra matchen, men då hade vi oflyt. Det känns bra på träningarna och det känns som han har hittat rätt i gruppen, säger Olsson.

Känner ni av någon skillnad av tränarbytet?

– Det är klart att det blivit skillnad med ny energi och ett nytt spelsätt. Alla krigar och det blir ofta så när det kommer in en ny tränare. Det blir en ny konkurrenssituation när han inte har samma bild som den tidigare tränaren. Han får bilda sin egen uppfattning och utifrån den ta ut en startelva.

Ett annat positivt besked var att Andreas Johansson klev in i den 70 minuten efter sin skada – och allt kändes bra för ÅFF:s lagkapten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi