Är det löparfest sĂ„ springer man i kostym

Är det fest sĂ„ kommer man i kostym. Att det Ă€r löparfest spelar ingen roll. Mikael Granbergs stack ut bland de 1000 löpare som kom till start i Broloppet.

Damsegrarinnan Caroline Lidebjer spurtar mot mÄl. Hennes mÄl var att springa under 40 minuter. Hennes klocka stannade pÄ 39.59.

Damsegrarinnan Caroline Lidebjer spurtar mot mÄl. Hennes mÄl var att springa under 40 minuter. Hennes klocka stannade pÄ 39.59.

Foto: Thomas Augustsson

Friidrott2019-09-21 20:00

Shorts och linne. Ja, det Àr vÀl den klÀdsel som man förknippar med löpning. SÄ man kan vÀl sÀga Mikael Granberg stack ut lite i mÀngden nÀr han kom till start i Broloppet i kostym och slips. Men med inte helt matchande löparskor pÄ fötterna.
–  Jag hade danspjuken redo. Men jag Ă€ndrade mig fem minuter innan start. Jag kan inte förstöra fötterna, sĂ€ger Granberg efter att ha sprungit milen i den en inte helt svala klĂ€dseln pĂ„ dryga 50 minuter. 
– Jag har haft över 200 i puls nĂ€stan hela andra varvet. Vanligtvis brukar jag ligga runt 160. Det var svettigt.
Varför kostym?
–  Man ska ju hĂ„lla nĂ€bben pĂ„ jobbet. Jag anmĂ€lde ju oss  till fem kilometer. DĂ„ var det en av cheferna som sa att fem kilometer det tar man ju i kostym. SĂ„ dĂ„ Ă€ndrade jag till tio kilometer dĂ„ var det ingen av cheferna som stĂ€llde upp. SĂ„ dĂ„ var jag ju tvungen att springa i kostym och visa dem att det gĂ„r, sĂ€ger Granberg. 

UppmÀrksammad blev han och sitt mÄl uppnÄdde han. Det gjorde ocksÄ damsegrarinnan pÄ tio kilometer, IK Akeles, Caroline Lidebjer. Med minsta möjliga marginal ska vÀl tillÀgas. För hon hade som mÄl att springa under 40 minuter och hennes klocka stannade pÄ 39.59.
– Jag hade som mĂ„l inför i Ă„r att springa under 40 minuter. För jag fyller 40 Ă„r i Ă„r och ville göra det innan jag fyllde och det lyckades jag med i vĂ„ras. SĂ„ nu Ă€r det ju lite surt att hamna pĂ„ fel sida 40, sĂ€ger Lidebjer och skrattar. 
Att hon dessutom var först i mĂ„l menade hon var en trevlig bonus. 
–  Jag har varit pĂ„ pallen hĂ€r förut men vunnit har jag aldrig gjort. SĂ„ det blir ju trevligt att fĂ„ stĂ„ högst upp pĂ„ pallen den hĂ€r gĂ„ngen. 

PĂ„ pallen var ocksĂ„ herrsegraren Jasko Jusufbegovic Ă€ven i fjol. DÅ fick han se sig besegrad av Akeles Per Brolund. 
Men den hĂ€r gĂ„ngen var Linköpingslöparen den vassare av de tvĂ„ och sprang in som segrare pĂ„ 35.03. 
 â€“ Det var en skön revansch. Jag fick sĂ€llskap av honom uppför bron pĂ„ andra varvet. Han flĂ„sade mycket dĂ€r sĂ„ jag tryckte pĂ„ lite extra och fick en lucka, sĂ€ger Jusufbegovic. 
 

FlĂ„sade gjorde ocksĂ„ En svensk klassikers ordförande Michael ThorĂ©n efter mĂ„lgĂ„ng. Han menade att banan blivit jobbigare sedan den Ă€ndrades sĂ„ att löparna ska ta sig över bron tvĂ„ gĂ„nger. 
– Eller sĂ„ Ă€r det att man har fyllt 57 Ă„r. Jag slog i alla fall fjolĂ„rets tid med 30 sekunder. Men det Ă€r ett helt sjukt skoj lopp. Mer sĂ„nt hĂ€r för folkhĂ€lsan. Vi skulle ha en Motalaklassiker, sĂ€ger ThorĂ©n.
 

Är det fest sĂ„ kommer man i kostym. I alla fall om man heter Mikael Granberg och inte kan vara tyst pĂ„ jobbet.
Är det fest sĂ„ kommer man i kostym. I alla fall om man heter Mikael Granberg och inte kan vara tyst pĂ„ jobbet.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!