Annie Thorén coach i Min klassiker

Fyra vanliga människors väg till att ta en Svensk klassiker. Det är vad tittarna får följa i Min klassiker som har premiär på måndag kväll. En av deltagarnas coacher är Motalatriathleten Annie Thorén.

Stephan Wilsson och Annie Thorén med deltagarna i Min klassiker Ulrica Johanson, Susanne Nordqvist, Michel Stetsko och Line Synnöre Bengtsson.

Stephan Wilsson och Annie Thorén med deltagarna i Min klassiker Ulrica Johanson, Susanne Nordqvist, Michel Stetsko och Line Synnöre Bengtsson.

Foto: Nordic entertainment group

Sport2019-11-18 07:00

Stephan Wilson är programledare för serien Min klassiker. Idén till serien fick han när han själv gjorde klassikern och insåg hur mycket träningen förändrade hans liv. 
I min klassiker vill han coacha andra till att göra samma livsstilsförändring. 
Till sin hjälp att träna deltagarna inför de fyra momenten i En svensk klassiker har han den tidigare längdåkningsstjärnan Johan Olsson samt Motalatriathleten Annie Thorén. 
– Jag har haft hand om simningen och cyklingen. Sen har Johan skött skidåkningen och löpningen, säger Annie Thorén. 

Under fem avsnitt kommer vi få följa deltagarnas väg mot att klara de fyra loppen, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen  och Lidingöloppet som ingår i En svensk klassiker. 
Det första avsnittet sänds på måndagskvällen.
– Det ska bli spännande att se vad folk tycker, säger Thorén. 
Hon tror att serien både kommer inspirera och uppskattas av tittarna. 
– Det ligger rätt i tiden och igenkänningsfaktorn är ju rätt hög. Det är ju inga elitmänniskor som är med utan det här ju människor som inte rört på sig så mycket, säger hon. 

Vad har varit det bästa med att få coacha dem och vara med i serien?
– Helt klart att få lära känna personerna. Att ha fått bli deras vän tycker jag är fantastiskt. Det är otroligt härliga människor med väldigt intressanta livsöden. Man får lite perspektiv på livet. Det handlar inte bara om att springa, cykla och simma.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!