LÄS MER: Så ser samarbetet med IFK ut

Toppmötet i damettan mellan IFK och Jitex slutade 1–1 (0–1) efter att gästerna från västkusten tagit ledningen på en frispark i 38:e minuten. IFK jagade sen en kvittering, hade mycket boll och även några fina lägen, men först på övertid kom utdelningen.

Alva Selerud, lånet från allsvenska Linköping, nickade in bollen efter en rörig situation i straffområdet. Det var det sista som hände, hemmaspelarna hann nätt och jämnt jubla klart i den stora "TV-puckshögen" mitt på konstgräset innan domarens slutsignal ljöd över den soliga Östgötaporten.

Artikelbild

– Riktigt skönt, det var mycket glädje när målet kom. Det kändes som vi förtjänade det, verkligen. Vi hade målchanser så det gällde bara att få in bollen. Jag tycker vi gjorde en riktig laginsats, framförallt sista 20 minuterna, sa Alva direkt efter det dramatiska slutet.

Hemmalaget tryckte på stora delar av andra halvleken, men det sista lilla saknades, fram till den första – och sista – övertidsminuten då.

– Det var en hörna där Clara (Flenhagen) nickade först, bollen gick upp i luften och sen lyckades jag hoppade upp och skarva in den, sa 19-åriga poängräddaren Selerud.

Mittfältaren har sen i våras varit utlånad från allsvenska Linköpings FC. Inte varje match men då det passar med klubbarnas spelschema. Hon gjorde mål redan i första matchen efter att samarbetsavtalet blivit klart. Nu kom fullträff nummer två i IFK-dressen.

Artikelbild

– Det är jätteskönt att få speltid och framförallt få njuta av att vara på planen, det känns bra. Jag tycker vi gjorde det bra, jag själv kunde väl prestera bättre i vissa situationer men som lag var det en helt okej match. Vi underpresterade lite i första, men allt eftersom matchen gick höjde vi oss. Hela laget kämpade, sa Alva leende.

Assisterande IFK-tränaren Christin Lilja var självklart belåten med den sena kvitteringen mot toppkollegan i tabellen.

Artikelbild

– En tuff match, i första kom vi inte upp i normal standard utan tappade i positionsspelet. Vi gjorde lite justeringar på mitten till andra, och vi kom igång med mer energi. En bra andra halvlek där vi trodde på det. Vi flyttade upp mer och då skapade vi lite lägen och kunde ha gjort nåt mål redan tidigare. Men en poäng får vi vara nöjda med, sa Lilja.

IFK är nu trea i division 1 mellersta Götaland, fem poäng bakom ledande Bergdalen.

Artikelbild

– Vi blandar och ger en del, vi har vår spelidé som vi tappar emellanåt. Då får vi gå tillbaka till grunderna och sen hitta tillbaka. Vi får inte glömma att det är ett ungt lag som har mycket kvar att lära. Vi lär oss dock av varje match, det är bara att gnugga på och tro på det, sa hon.

Backen Sara Hjelm fick en smäll på foten, tvingades kliva av men det bedömdes som en lättare skada.