Allt avgjordes i det sista heatet

Dackarna gästade under tisdagen Piraterna på Probaco Arena i Motala. De båda lagen bjöd på en otroligt jämn match där det till slut avgjordes i det sista heatet där Dackarna såg till att knyta ihop säcken med en femetta. Slutresultatet skrevs till 47–43 i Dackarnas favör.

13 augusti 2019 21:08

LÄS MER: Så var matchen heat för heat

I det första heatet ställdes Dackarnas Maciej Janowski och Piotr Pawlicki mot Piraternas Mikkel Michelsen och Kai Huckenbeck. Michelsen kom ut starkast och behöll sin ledning in till slutet. Dackarnas duo var tätt bakom och tog en trea för sitt lag och såg till att det första heatet slutade 3–3.

I heat två tog Kacper Gomolski en trea för Dackarna med Frederik Jakobsen på tredje plats, vilket innebar 4–2 till Dackarna.

Piraternas Pawel Przedpelski var överlägsen i heat tre och vann klart medan Dackarnas Oliver Berntzon tog tvåpoängaren. Jacob Thorsell kammade hem noll och Piraterna vann heatet med 4–2. Ställningen efter heat tre var 9–9.

I heat fyra kom kvällens första femetta och det var Piraterna som tog den tack vare Jonas Davidsson och Niels-Kristian Iversen mot Dackarnas Frederik Jakobsen och Patryk Dudek.

Kai Huckenbeck dominerade i heat fem och tog en trea för Piraterna med Dackarnas Jacob Thorssell och Kacper Gomolski bakom sig. Heat fem slutade 3–3 och ställningen i matchen skrevs då till 17–13.

Maciej Janowski och Piotr Pawlicki tog tre respektive en poäng i heat sex och såg till att Dackarna knappade in på Piraterna genom 4–2 i heatet. Janowski stod för en fin omkörning för att ta sig till förstaplatsen.

I heat sju hade Dackarna länge ett drömläge för sin första femetta i matchen genom Oliver Berntzon och Jacob Thorsell men Thorsell lyckades inte hålla Piraternas Huckenbeck och Michelsen bakom sig hela vägen. Istället fick lagen dela på poängen, 3–3, i heat sju med Berntzon som vinnare.

Piraterna valde att byta ut Linus Sundström mot Jonas Davidsson inför det åttonde heatet. Domaren var dock inte nöjd med starten och förarna tvingades till omstart på grund av inbytte Davidsson, som fick en tillrättavisning för dålig startdisciplin. När vi väl kom igång igen var det inget snack om förstaplatsen, där Patryk Dudek flög iväg och tog hem den och tre poäng till Dackarna. Den hetaste kampen var om tredjelatsen, där Frederik Jakobsen och Jonas Davidsson ständigt låg nära varandra. Det blev till slut Jakobsen som tog enpoängaren och Dackarna vann heatet med 4–2. Ställningen i matchen? 24–24.

Dackarnas första femetta kom äntligen i heat nio. Och vilka tog den om inte den polska drömduon Piotr Pawlicki och Maciej Janowski? Janowski in på förstaplats och Pawlicki tvåa.

I heat nummer tio visade Mikkel Michelsen prov på klasskörning för Piraterna och tog tämligen enkelt hem trean. Dackarnas Patryk Dudek och Kacper Gomolski tog två respektive en poäng och gav alltså Dackarna en trea i heatet före pausen. Dackarna kunde gå in till paus med en ledning på 32–28.

Piraterna kom ut stenhårt i heat elva och tog en femetta tack vare Niels-Kristian Iversen och Pawel Przedpelski. Dackarnas Piotr Pawlicki tog en poäng med Oliver Bertnzon bakom sig. Det betydde att tävlingen var helt jämn, 33–33.

Jacob Thorsell briljerade i heat tolv och tog en trepoängare framför Piraternas Kai Huckenbeck. Maciej Janowski tog en poäng och Dackarna vann heatet med 4–2.

I det sista heatet innan nomineringsheaten kom Oliver Berntzon och Patryk Dudek ut för Dackarna mot Piraternas Mikkel Michelsen och Niels-Kristian Iversen. Dackeduon tog fyra poäng tack vare Dudek som var först över mållinjen och Berntzon som slutade trea. Det gav oss ställningen 41–37 till Dackarna inför de två sista heaten.

Till heat 14 släppte Dackarna ut Oliver Bernzon och Jacob Thorsell medan Piraterna gav sitt förtroende till Mikkel Michelsen och Niels-Kristian Iversen. Piraternas danska duo såg till att jämna ut matchen helt och hållet med sin femetta där Michelsen tog trean. Berntzon tog den sista pinnen och heatet slutade alltså 5–1 till Piraterna, vilket bäddade för ett helt avgörande sista heat med ställningen 42–42.

I heat 15 ställdes Dackarnas Maciej Janowski och Patryk Dudek mot Kai Huckenbeck och Pawel Przedpelski. Och till slut var det inget snack. Janowski och Dudek gick ut och sopade banan med Piraternas förare och körde hem en femetta och en seger för Dackarna. Janowski tre poäng och Dudek två.

Poäng Dackarna

Maciej Janowski: 11+1

Piotr Pawlicki: 6+1

Oliver Berntzon: 7

Jacob Thorsell: 4+1

Patryk Dudek: 10+1

Kacper Gomolski: 6+1

Frederik Jakobsen: 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco