Efter en svajig allsvensk vår med Linköping där hon spelmässigt inte nått förväntade höjder är nu Asllani blågul nyckelspelare och mittfältsankare i VM. Efter dubbla ”uppvärmningsmatcher” mot Chile och Thailand väntar på torsdagskvällen gruppfinal mot USA.

Det kommer att bli helt annorlunda.

Kosovare Asllani säger:

– Det blir en bra match att ta med sig inför kommande slutspel. Mer försvarsspel, mer omställningar. Jag tror att det kan passa oss bra eftersom vi har fått ha nästan hela vårt lag på offensiv planhalva de första två matcherna.

– Det blir mer ytor offensivt att spela på och jag tror att vår snabbhet där framme slår den som finns i USA:s backlinje alla dagar i veckan.

Det har på sina håll spekulerats om att det till och med skulle vara bättre att inte vinna, för att på så sätt slippa hemmafavoriten Frankrike i en eventuell kvartsfinal. Och att det allra viktigaste för svensk del är att få till en bra insats mot bra motstånd.

Kosovare Asllani skakar på huvudet när hon får höra det.

– Resultatet är alltid viktigast. Finns inget annat. Vinner vi matchen är vi oftast nöjda med vår prestation. Så vi kommer att göra allt för att vinna. Framgång är ingenting du har hela tiden och just nu är vi två lag som fortfarande inte har vunnit någonting.

LFC-profilen var före VM kritisk till hur damallsvenskans främsta spelare marknadsförs och öppnade för att lämna klubben där hon har ett halvår kvar på kontraktet. Om det vill hon inte prata under pågående VM och även agenten Arash Bayat är minst sagt fåordig.

"Jag har inga kommentarer gällande Kosse i dagsläget", skriver han i ett sms till Sporten.