ÅFF-spelarens stora glädje: "Riktigt skönt"

Ryan Binns har startat alla matcher utom en för Åtvidabergs FF. Men britten har också blivit utbytt sju gånger – näst flest av alla spelare i division 1 södra.

28 maj 2019 11:00

Nyförvärvet från Husqvarna FF har med andra ord fått bra med förtroende, utan att få spela fram till att domaren blåser av matchen.

– Det är frustrerande så klart. Några gånger har det varit helt rätt då jag hade lite skadekänning. Men andra gånger har jag kunnat spela 90 minuter, säger Ryan Binns.

– Men jag tänker inte klaga över det. Jag är en startspelare, vilket jag är glad över. Det är viktigast. Jag får jobba hårdare och prestera ännu bättre på planen för att visa att jag inte ska bli utbytt. Tränaren gör vad han tror är bäst för laget.

Tränaren var det ja. Rickard Johansson fick sparken i förra veckan och ersattes av Tor-Arne Fredheim.

– Jag förstår att klubben agerade. Jag vill inte kommentera mycket mer än så. Det är alltid en svår situation när laget inte vinner. Jag har respekt för Rickard som människa och tränare. Framtiden får utvisa om det här var rätt eller inte, säger Ryan Binns.

Engelsmannen vittnar om en förändring på Kopparvallen sedan Fredheims ankomst.

– Han har fått in en annan sorts energi. Alla spelare jobbar extra hårt för att göra sig förtjänta av en plats i startelvan. Det har varit ett par intensiva träningar, säger Binns.

Gårdagens träning var speciell för Ryan Binns.

Anledningen: Aston Villa.

Binns håller på Aston Villa som spelade final mot Derby i kvalet till Premier League.

En match som Birminghamlaget vann och därmed är åter i finrummet efter tre säsonger i Championship.

– Jag blev besviken när jag såg att matchen började vid 16.00. Vi hade träning 15.00. Jag missade första halvlek, men direkt efter träningen kollade jag mobilen och såg att vi ledde med 1–0 i paus. Sedan följde jag resten av matchen i omklädningsrummet, säger Ryan Binns.

Det måste ha varit en speciell träning för dig?

– Haha, ja. Jag gjorde mitt bästa på alla övningar, men visst var det svårt att inte tänka på hur det gick för Aston Villa. Det är riktigt skönt att vi gick upp, klubben hör hemma i Premier League.

23-årige Ryan Binns har varit i Sverige ett bra tag nu. Närmare bestämt sedan 2014.

Mittfältaren har huserat i division 1 varje säsong och har avverkat spel i Sylvia, Linköping City, Husqvarna och nu "Åtvid".

Han kom till Sverige med målet att nå så högt upp i seriesystemet som möjligt.

Den drömmen står kvar.

– Division 1 är en tuff serie med många bra spelare som vill uppåt. Jag trivs bra, men strävar så klart uppåt. Jag ger fotbollen en chans och vill se hur långt jag kan nå. Om det är menat att jag kommer till en toppliga eller inte får jag se, säger Ryan Binns.

Åtvidaberg inledde den här säsongen charmant med sju poäng på de tre första matcherna.

Därefter har det varit mycket grus i maskineriet. Bara en poäng har tagits på de sex efterföljande matcherna vilket ger placering som näst sist i tabellen.

– Det är svårt att peka ut exakt vad det är som inte har fungerat för oss. Vi fick en smäll mot Landskrona (0–5 27 april) och har det jobbigt sedan dess. Några problem med drivkraften inom laget är det inte, vi har bara inte varit tillräckligt bra för att vinna matcher, säger Ryan Binns och fortsätter:

– Vi skulle behöva en seger för att få upp tron och självförtroendet. Både för oss i laget och supportrarna. Serien är så jämn, alla lag kan slå alla. När jag kom hit och träffade alla spelare och ledare kände jag att vi kan slåss i toppen. Det tror och hoppas jag fortfarande på. En seger kan leda till fyra raka segrar och då ligger vi plötsligt bra till. Vi måste jobba hårt tillsammans, säger Binns.

Spelarna som blivit utbytta mest:

1) Kamal Mustafa, Oddevold, utbytt åtta gånger

2) Ryan Binns, ÅFF, utbytt sju gånger.

3) Ajdin Zelkovic, Oddevold, utbytt sex gånger.

3) Daniel Ask, IFK Värnamo, utbytt sex gånger.

3) Jesper Rindmo, Lunds BK, utbytt sex gånger.

3) Kevin Jensen, Landskrona, utbytt sex gånger.

I Linköping City har Carlo Yael och Fredrik Alm bytts ut mest med fem gånger vardera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis