För bara tre år sedan valde Motala simsällskap att inte ställa upp i Nuss då de ansåg att motståndet var allt för starkt för klubbens simmare.

– Nu åker vi därifrån med 23 medaljer. Det är tecken på utveckling och att vi är på gång, säger MSS chefstränare Marcus Wernström.

Av de 23 medaljerna så togs 20 i klassen 13 år och yngre som avgjordes i Västerås. Och Gustav Fahlström och Leija Johansson Junttila simmade hem 19 av dem.

– Gustav och Leija visar en härlig bredd. Gustav kan nu simma alla distanser och simsätt. Han gick som tåget hela helgen. På 50 fjäril fick han till en fullträff och tog guldet efter att ha slagit pers med två sekunder och simmat på 30.8 sekunder, säger Wernström som berättar att Falhström utöver guldet simmade hem ytterligare åtta medaljer i pojkar 13 år.

Än värre var den ett år yngre Leija som tog medalj på samtliga tio distanser hon gick i på.

– Tio medaljer tagna i alla simsätt. Hon gör jättefina prestationer varje gång hon är i vattnet, berömmer Wernström.

Mss fick med sig ytterlige en medalj från Västerås. Och sättet som 11-åriga Greta Sjögren tog den på menar Wernström har bragdstämpel över sig.

– Hon bröt tummen för en tid sedan. Så hennes mål var att bara komma till start på 400 meter frisim. Hon kastar gipset och hoppar i och vinner.

I de äldre klasserna, 13 år och äldre, som avgjordes i Örebro hade Mss bara Elliot Fielder till start. Fielder, som imponerade när MSS arrangerade UGP för en dryg vecka sedan, fick nu med sig tre bronsmedaljer.

– Han är lite besviken. Han är aldrig dålig men han fick inte det där lyftet som han hade hoppats på. Nu fick han kämpa för det, säger Wernström.