Så backar Stadium Jimmy Durmaz

200 tröjor med hashtag #backadurmaz – där har ni Stadiums bidrag till Locker room talks manifestation i Stockholm i kväll.

Som vi tidigare rapporterat så arrangerar den ideella organisationen Locker room talk, från Finspång, en stor manifestation på Sergels torg i Stockholm i kväll. Syftet är att stötta landslagsspelaren Jimmy Durmaz, som efter VM-matchen utsattes för hot och grova hatattacker med rasistiska inslag.

Nu har Norrköpings sportklädersgigant Stadium bestämt sig för att stötta initiativet. I samband med kvällens manifestation finns företaget på plats och delar ut över 200 tröjor med hashtag #backadurmaz.

– Tröjorna kommer inte att finnas till försäljning utan med dem vill vi vara med och visa kärlek och stå upp för att hat, hot och rasistiska påhopp inte är acceptabelt, säger Angelica Larsson, PR & Informationsansvarig på Stadium, i ett pressmeddelande.

Enligt Angelica Larsson är det en självklarhet för Stadium att stötta initiativet.

– För oss är det viktigt att visa att idrott och sport är en demokratisk rättighet samt att rasism inte hör hemma varken på eller utanför planen, säger hon.

Manifestationen pågår klockan 17.30–19.00 i kväll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa