Väljer att sälja före detta förskolan

Vadstena kommun har lämnat fastigheten Elisabeth 1, före detta förskolan Solrosen, till försäljning. "Vi har lämnat uppdraget till mäklare", säger Peter Karlsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vadstena kommuns fastighet Elisabeth, där förskolan Solrosen tidigare inrymdes, har lämnats till mäklare för att säljas.

Vadstena kommuns fastighet Elisabeth, där förskolan Solrosen tidigare inrymdes, har lämnats till mäklare för att säljas.

Foto: Katarina Hydén

Vadstena kommun2019-11-22 06:00

Peter Karlsson och Anders Hedeborg (S) meddelar att det funnits intressenter när det gäller den aktuella fastigheten, men att kommunen avböjt att sälja.

– Det är bättre att gå ut och testa marknaden så att alla har samma möjligheter, säger Peter Karlsson och fortsätter:

– Därför anlitar vi en mäklare som är kunnig på den här typen av fastigheter.

Linköpingsbaserade mäklarföretaget Liwe Estate har anlitats för uppdraget att sälja fastigheten Elisabeth 1 som ligger granne med kommunhuset.

Än är fastigheten inte ute till försäljning och inget pris är satt.

– Vi har bara lämnat uppdraget till mäklaren, men vi hoppas att vi får bra betalt för det är ett attraktivt läge, säger Peter Karlsson.

Deras förhoppning är att fastighetsaffären kan vara klar i början av nästa år. 

Vilken typ av verksamhet som skulle kunna vara intresserade av fastigheten vet de inte.

– Det skulle kunna vara möjligt att konvertera till bostäder, säger Anders Hedeborg.

Just nu står fastigheten tom. 

Peter Karlsson påpekar att försäljning av den här fastigheten är en del i den politiska majoritetens avsikt att sälja av fastigheter.

– Det blir fler fastigheter som vi lämnar, säger Hedeborg.

Polishuset kan komma att säljas när Folktandvården kan flytta i de nya lokalerna och Sankt Persskolan blir tom när en ny skola byggs i kommunen. Då kan det bli aktuellt till sälja fastigheten som jag dagsläget är Sankt Persskolan.

Karta: Fastigheten Elisabeth 1, Vadstena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!