Tuff world cup-lottning för IFK-bandyn

Ryska mästarlaget SKA Neftyanik. Där har ni motståndet för IFK Motalas i deras första gruppspelsmatch av World cup som spelas 9-13 oktober.

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm konstaterar att IFK fått riktigt tuff lottning i World cup.

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm konstaterar att IFK fått riktigt tuff lottning i World cup.

Foto: Peter Calén

Bandy2019-09-05 20:56

Efter att lottningen till gruppspelet av bandyns World cup genomförts så står det klart att IFK Motala ställs mot riktigt tufft motstånd i Göransson arena i Sandviken om en dryg månad. För förutom elitseriekonkurrenterna Sandviken, som dessutom har fördel av hemmaplan, och Frillesås så har de också de ryska mästarna SKA Neftyanik att ta sig an. 
Det redan i sin öppningsmatch på förmiddagen den 10 oktober.
–  De är ju proffs och ryska mästare så de är ju ett bra lag. Men det är ju roliga matcher att spela när man möter så bra lag. Jag tror aldrig IFK har mött dem tidigare, säger IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm.
Att IFK hamnat i en av de på papperet tuffaste grupperna menar IFK-tränaren inte behöver vara något negativt.
 – Man kan ju se det ur olika perspektiv. Ser man det sportsligt så är det ju en jäkla tuff grupp eftersom det bara är ett lag som är säkra på att gå vidare. Ser man det som en upplevelse och utmaning så är det ju det bästa man kan få, säger han.
I sin andra gruppspelsmatch blir det sedan en riktigt sen fredagsdrabbning för IFK i den andra gruppsspelsmatchen. För 23.00 på fredagskvällen ställs de mot Sandviken. Därefter spelar de på lördagen den sista matchen i turneringens gruppspel när de tar sig an Frillesås klockan 15.30. 
Ettan i de fem grupperna går tillsammans med de tre bästa grupptvåorna går vidare till kvartsfinal.
 – Jag kan väl tycka att det hade varit bättre med fyra femlagsgrupper där de två bästa i varje grupp gått vidare, säger Sjöholm.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!