– Peter ville först ha med mig på planen, men jag tyckte inte det kändes rätt. Hade varit en märklig känsla att spela mot mitt nya lag och efter lite snack kom vi överens om att jag skulle stå över, säger Tinnerholm som under fredagen blev helt klar för regerande svenska mästaren Malmö FF.

Han firade 3,5-årskontraktet med en lugn grillkväll hos en kompis i Malmö och sitter i eftermiddag på Swedbank Arena när hans nya lag, Malmö FF, möter hans gamla, Åtvidabergs FF i allsvenskan.

– Jag ska ner till ÅFF:s hotell före matchen och önska spelare lagom mycket lycka till. Vem jag håller på? Tja, jag hoppas på en match med positiv fotboll, säger högerbacken och ler.

Tinnerholm får nummer tre i den klassiska himmelsblå MFF-tröjan och presenterades, efter en kompletterande läkarundersökning, som ny MFF-spelare under fredagen. Han är spelklar från och med den 15 juli, och kan även bli aktuell för det stundande Champions league-kvalet.

– Truppen är redan anmäld dit, men klubben får ta in en extraspelare i efterhand och vi får se vem Åge (Hareide, tränaren) väljer av nyförvärven. Självklart hoppas jag på spel.

När togs den första kontakten av Malmö FF?

– De hörde av sig till min agent för två veckor sedan och sedan har det gått ganska snabbt. Det känns som ett helt rätt steg att ta och jag är glad över att ÅFF också fick en slant för mig. Jag har många i ÅFF att tacka för mycket, säger Tinnerholm som gått hela vägen från fotbollsgymnasiet upp till A-laget i klubben.

Redan i våras var det många klubbar som hörde av sig till ÅFF kring 23-åringen från Brokind, men det var först nu som det blev en affär. Enligt vad Corren erfar hamnade övergångssumman kring miljonen, men det är inget ÅFF:s sportchef Mats Karlsson vill beröra närmare.

– Det var ingen jättehög peng, men ändå något som vi kunde acceptera. Det är klart att man alltid vill ha mer, men Anton hade samtidigt bara sex månader kvar av kontraktet, så vi hade suttit i ett bättre förhandlingsläge om det här hade skett i våras. Vi gläds förstås med Anton och jag tror att han har en stor möjlighet att komma in och göra bra ifrån sig i Malmö från dag ett, han har ett otroligt tävlingshuvud.

Några fler spelarförsäljningar att vänta i sommar?

– Det kan det bli, men just nu finns det inga konkreta förfrågningar på någon spelare.