Trio som greps på Lindö häktad

De tre misstänkta biltjuvar som greps på Lindö natten mot måndag, häktades under torsdagen. Männen misstänks även för ett flertal andra stölder.

Det var vid 01.40-tiden natten mot måndagen som en familj boende på Lindö slog larm till polisen, efter att de på en övervakningskamera sett hur en maskerad man stod utanför deras ytterdörr. Ungefär en och en halv timme senare greps tre personer som färdades i en bil på Pampusvägen på Lindö. På torsdagen begärdes de här tre männen häktade vid Norrköpings tingsrätt.

Tillvägagångssättet som de misstänkta biltjuvarna tros ha använt sig av följer ett mönster som setts vid ett flertal uppmärksammade bilstölder under den senaste tiden – att med hjälp av särskild utrustning scanna av bilens trådlösa nyckel. Av åklagarens häktningsframställan framgår också att de tre männen utöver det aktuella stöldförsöket även misstänks för fyra andra brott, samtliga rubricerade som grov stöld. Av dessa ska två ha skett i Nyköping, ett i Trosa och ett fjärde även det på Lindö i slutet av november.

LÄS MER:Lyxbil för tre miljoner stulen

De tre männen 29, 27 och 21 år gamla, nekar alla till brott. Tingsrätten fann dock åklagarens bevisning tillräckligt stark för att häkta dem som misstänkta på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Motiven till häktningarna är dels att de tre männen annars skulle kunna undanröja bevis, samt i 29- och 21-åringens fall att det anses finnas en flyktrisk.

Åklagaren har nu fram till den 11 april på sig att väcka åtal eller begära omhäktning.

SE OCKSÅ:TV: Här smyger tjuven utanför villan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Lindahl

Ämnen du kan följa