Årets förställning heter ”Flickan som trodde hon var Snövit”.

– Vi har idag spelat två föreställningar för fulla hus med ett fantastiskt gensvar, men den här tredje blir nog lite lugnare, Säger Hasse Isacsson strax innan pjäsen ska börja.

I 35 år, sedan 1982, har Gryningen funnits. Med Hasse Isacsson i spetsen. Omedelbart efter att man spelat klart sina föreställningar i maj så börjar Hasse skriva nytt material.

Artikelbild

| Grådask och hennes äkta hälft Hjalmar.

– Så redan på torsdag den här veckan börjar jag tänka på nytt material och skriva på nya grejer.

Årets nyheter är att man nu börjat använda sig av ridå för första gången plus att låtmaterialet är mer åt showhållet - lite Disneystuk, menar Hasse.

Kanske inte så konstigt när pjäsens innehåll mycket tenderar att likna sagan om Snövit, fast med en twist. För att inte avslöja för mycket om handlingen och eventuellt spoliera slutet så uttrycker sig Hasse så här:

– Det handlar om att man själv ska få välja sina vänner.

Artikelbild

| Några av djuren i skogen.

Klara Lindblom har varit med i Gryningen sedan 2009 och hon spelar den bärande rollen i pjäsen som inbillar sig att hon är Snövit. Klara säger om sin karaktär Grådask:

– Hon lever i sin egen fantasivärld helt enkelt.

Artikelbild

| "Spegel, spegel på väggen där..."

Bakom mixerbord och diverse kontrollbord sitter Jeanette Andersson och Elin Stolt. De började i Gryningen när de gick på mellanstadiet.

– Så nu har vi varit med i 13 - 14 år, säger Jeanette och Elin fyller i:

Artikelbild

| Grådask/Snövit biter i det sura äpplet i det-förgiftade-äpplet-scenen.

– Man är alltid medlem i Gryningen på något sätt, även om man blir äldre. Man kan ta oss från Gryningen men man kan aldrig ta Gryningen från oss.