­– Det är nio noveller och boken har fått namn av en av novellerna. Det går som en röd tråd genom boken som handlar om hur en lögn – liten eller stor – eller ibland bara undanhållande av sanningen, kan ställa till det. För en själv, för andra och ibland för ett helt liv, säger Inger Söderlund.

Vid kalaset intervjuades Inger på scen och läste korta utdrag från två av novellerna. Efteråt fick besökarna tillfälle att köpa boken och få den signerad. Som en trevlig bonus så bjöd även biblioteket på kaffe.

– Boksläppet var spännande, det var ju en helt ny erfarenhet för mig. Trevligt att det kom några som ville lyssna och jag är glad att biblioteket bjöd in mig, säger Söderlund.

Artikelbild

| Intervju. Inger berättar om boken och arbetet som ligger bakom.

Boken finns att låna på Motala bibliotek, men går också att köpa i bokhandeln. Novellerna i fråga utspelar sig bakåt i tiden när det var ett mer hierarkiskt samhälle.

– De som är födda på 40-talet och tidigare kommer att känna igen sig. Ungdomar kommer att kunna känna igen sig i ämnena att debattera. Men dom vet inte vad krusade örngottsband är. En del företeelser som finns med i boken har gått ur tiden. Men det är inget som hindrar läsningen.

Om Inger kommer skriva en bok till eller ej är ännu oklart.

­– Det törs jag inte säga att jag kommer göra. Jag tänkte ”det gör jag nog inte”, men samtidigt så känner jag precis som innan jag skrev första berättelsen, att det kanske vore roligt med lite mer. Men det får vi se.