Igår var det äntligen dags. Premiären av Motalas allra första Föreningsgala blev en helkväll för stadens föreningsfantaster och eldsjälar.

Galan lockade drygt 120 personer och festligheterna ägde rum i Föreningarnas hus, Gamla Folkets Hus.

Under kvällen delades det ut priser i åtta olika kategorier. Årets idrottsförening, Årets förening (övriga), Årets idrottsledare, Årets ledare övriga föreningar, Årets eldsjäl inom idrotten, Årets eldsjäl övriga föreningar, Årets lag och Föreningsgalans hederspris.

Artikelbild

| Gruppen Lyckofigur bjöd på spektakulär show under galapremiären.

Vinnarna i kategorierna Årets eldsjäl inom idrotten och Årets eldsjäl inom övriga föreingar, som MVT:s läsare var med och röstade fram, blev Raoul Jonsson, Borens IK och Birgitta Rundgren, MV:s S-kvinnor.

– Det är helt fantastiskt. Jag är så stolt över min kvinnogrupp och nu ska vi se till att det händer grejer i det här huset, sa Birgitta Rundgren när hon tog emot priset.

Hederspriset som delades ut av kommunalråd Camilla Egberth tilldelades Vätternrundan.

– Det här är ett fantastiskt pris, men det hade inte varit möjligt utan alla våra fantastiska samarbetspartners och vi ser fram emot 50 år till, sa Eva-Lena Frick, vd för Vätternrundan när hon tog emot priset.

Artikelbild

| Under kvällen serverades en trerättersmeny. Berggrens källare stod för förrätt och varmrätt.

På plats i Föreningarnas hus fanns representanter från lokala förningar Motala kommun och även en och annan privatperson. Konferencierer och underhållare för kvällen var artisterna gruppen Lyckofigur, som bjöd gästerna på en sprakande show med bland annat ett fullspäckad schlagermedley och ett pampigt rockmedley.

Under kvällen serverades en trerättersmeny. Berggrens källare stod för förrätt och varmrätt och Lilla Hembageriet stod för tårtbuffén. Dessutom fanns en bar tillgänglig där den som ville kunde inhandla sig förfriskningar. När alla priser hade delats ut passade arrangörerna på att tacka för vad de menade på var en underbar galakväll.

Artikelbild

| Toast Skagen.

– Det har varit helt magiskt och vi kommer att höja ribban ytterligare nästa år, sa Åsa Grellsgård, fritidschef.

Kvällen avslutades med ett energifyllt shownummer. Men hur mycket underhållarna än försökte lyckades de aldrig få upp gästerna på dansgolvet. Inte förrän de fick draghjälp av MVT:s chefredaktör Stefan Pettersson, som fick i gång dansen till låten "Jump" med Van Halen. Det blev med andra ord en riktigt lyckad premiärkväll för Föreningsgalan.