Uppdateringen av p-automaterna sker den här veckan. Det nya sättet att betala innebär att kunden slår in registreringsnumret och betalar med mynt eller kort som vanligt. Det blir ingen biljett att lägga i framrutan, men det går att få ut kvitto.

– Det här blir ett enklare sätt att betala, eftersom man slipper gå tillbaka till bilen och lägga i biljetten. Det är också en besparing för miljön eftersom vi sparar in en hel del papper, säger trafikingenjör Daniel Persson i ett pressmeddelande från Motala kommun.

I samband med systembytet tas den gamla typen av automater, som inte godtar kort med Visa och Mastercard, bort. Det innebär något färre automater på stan.

Artikelbild

| Motala kommun uppdaterar parkeringsautomaterna i centrum. Nu är det biljettlöst system som gäller.

– Vi tror inte att det kommer bli så stort problem, för det finns många automater kvar där man kan betala sin parkering. Det är aldrig särskilt långt att gå. Man kan också alltid betala med mobiltelefonen, vilket allt fler gör, säger Daniel Persson.

Kommunen påminner om att det är kundens ansvar att knappa in korrekt registreringsnummer. Blir det fel riskerar man parkeringsböter fast avgiften är betald.